Az év gluténmentes pékárui

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 12. 05. 10:26

Októberben már harmadik alkalommal került megrendezésre a gluténmentes kenyerek és péksütemények versenye.

Folyamatosan bővül a gluténmentes pékáruk választéka

A cikk a Trade magazin 2024/11. lapszámában olvasható.

A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet a lisztérzékenységgel élők, speciális étrendet követők igényeire, továbbá elősegíteni a gluténmentes termékekkel kapcsolatos innovációt. A verseny idén négykategóriásra bővült: friss, illetve tartós kenyér és töltött, illetve töltetlen péksütemény kategóriában nevezhettek a gyártók. Az esemény remek lehetőség arra, hogy a gyártók bemutassák a termékeiket, a fogyasztók pedig jobban megismerhetik a gluténmentes pékáruk kínálatát.

A 2024-es verseny győztesei:

Friss kenyér – Magvas barna kenyér, P. Geri Kft.;

Tartós kenyér – Finoman gyorsfagyasztott gluténmentes magvas formakenyér Tamarix Kft.;

Töltött péksütemény – Leveles túrós párnácska, Frigo-Hasso Kft.;

Töltetlen péksütemény – Juhtúrós sós rúd, Csirke András ev. //

Kapcsolódó cikkeink