Az év gluténmentes pékárui
Októberben már harmadik alkalommal került megrendezésre a gluténmentes kenyerek és péksütemények versenye.

Folyamatosan bővül a gluténmentes pékáruk választéka
A cikk a Trade magazin 2024/11. lapszámában olvasható.
A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet a lisztérzékenységgel élők, speciális étrendet követők igényeire, továbbá elősegíteni a gluténmentes termékekkel kapcsolatos innovációt. A verseny idén négykategóriásra bővült: friss, illetve tartós kenyér és töltött, illetve töltetlen péksütemény kategóriában nevezhettek a gyártók. Az esemény remek lehetőség arra, hogy a gyártók bemutassák a termékeiket, a fogyasztók pedig jobban megismerhetik a gluténmentes pékáruk kínálatát.
A 2024-es verseny győztesei:
Friss kenyér – Magvas barna kenyér, P. Geri Kft.;
Tartós kenyér – Finoman gyorsfagyasztott gluténmentes magvas formakenyér Tamarix Kft.;
Töltött péksütemény – Leveles túrós párnácska, Frigo-Hasso Kft.;
Töltetlen péksütemény – Juhtúrós sós rúd, Csirke András ev. //
Kapcsolódó cikkeink
ESG – a fenntarthatósági szabványokról jogi szemmel
2023 decembere óta számos jogszabály látott napvilágot az ESG-részletszabályokról, amelyben…
Tovább olvasom >Áttörést ért el a DairyX a tejmentes kazein előállításával
Jelentős előrelépést tett az izraeli DairyX Foods start-up a tejmentes…
Tovább olvasom >Mesterséges intelligenciával küzd a brit Co-op 40 millió fontnyi vesztesége ellen
A brit Co-op szupermarketlánc mesterséges intelligenciát (AI) alkalmaz a tolvajok…
Tovább olvasom >További cikkeink
Több mint 1 millió vendég érkezett a magyarországi szállashelyekre
2025 februárjában tovább erősödött a magyar turizmus: több mint 1…
Tovább olvasom >Egy kutatás szerint érdemes Budapestre többször visszatérni
Kutatást készített a Danubius Hotels a budapesti szállodáikba látogató külföldi…
Tovább olvasom >Történelmi rekordot döntött tavaly a globális hotelipar
A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt…
Tovább olvasom >