Az év gluténmentes pékárui
Októberben már harmadik alkalommal került megrendezésre a gluténmentes kenyerek és péksütemények versenye.

Folyamatosan bővül a gluténmentes pékáruk választéka
A cikk a Trade magazin 2024/11. lapszámában olvasható.
A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet a lisztérzékenységgel élők, speciális étrendet követők igényeire, továbbá elősegíteni a gluténmentes termékekkel kapcsolatos innovációt. A verseny idén négykategóriásra bővült: friss, illetve tartós kenyér és töltött, illetve töltetlen péksütemény kategóriában nevezhettek a gyártók. Az esemény remek lehetőség arra, hogy a gyártók bemutassák a termékeiket, a fogyasztók pedig jobban megismerhetik a gluténmentes pékáruk kínálatát.
A 2024-es verseny győztesei:
Friss kenyér – Magvas barna kenyér, P. Geri Kft.;
Tartós kenyér – Finoman gyorsfagyasztott gluténmentes magvas formakenyér Tamarix Kft.;
Töltött péksütemény – Leveles túrós párnácska, Frigo-Hasso Kft.;
Töltetlen péksütemény – Juhtúrós sós rúd, Csirke András ev. //
Kapcsolódó cikkeink
Freego, Gluténmentes leveles sajtos pogácsa, előkelesztett, gyorsfagyasztott
A Freego legújabb innovációja: a Freego Gluténmentes Leveles Sajtos Pogácsa,…
Tovább olvasom >ESG – a fenntarthatósági szabványokról jogi szemmel
2023 decembere óta számos jogszabály látott napvilágot az ESG-részletszabályokról, amelyben…
Tovább olvasom >Áttörést ért el a DairyX a tejmentes kazein előállításával
Jelentős előrelépést tett az izraeli DairyX Foods start-up a tejmentes…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >