Az Eurelec beszerzési szövetséghez csatlakozik az Ahold Delhaize

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 10. 04. 09:51

Az Ahold Delhaize megállapodott a német REWE Csoport és a francia E.Leclerc által 2016-ban alapított Eurelec kiskereskedelmi szövetséggel.

A közös alapokra helyezett beszerzés a versenyhatóságok engedélyétől függően előreláthatólag 2025-től indul.

A partnerség hozzájárulhat a nagy nemzetközi FMCG-gyártók termékeinek adás-vételére szolgáló nyitott egységes európai piac hatékony kialakításához, amely biztosítja a tisztességes beszerzési árakat a három európai kiskereskedő fogyasztóinak javára.

Az Eurelec egységes beszerzési platformként működik, csökkentve a beszerzés bonyolultságát és költségeit a nagy nemzetközi gyártók számára. Nyíltan és korrekt módon tárgyal az FMCG-gyártók által Európai Unió-szerte alkalmazott árkülönbségekről.

Az Eurelec szerint az Ahold Delhaize csatlakozása a szövetséghez megerősíti annak európai közös beszerzési platformként meglévő jelentőségét és hatékonyságát.

Wouter Kolk, az Ahold Delhaize Europe és Indonézia vezérigazgatója elmondta:

– Olyan árkülönbségeket tapasztaltunk az európai országok között, amelyekre objektíve nincs más magyarázat, mint hogy egyes gyártók ugyanazt a terméket más-más áron kínálják az EU országaiban.

– Tartozunk annyival a fogyasztóinknak, hogy ezekben a nehéz időkben is megfizethető áron tartjuk az élelmiszereket, és hozzáférést biztosítunk számukra a valóban egységes európai piachoz. Az Ahold Delhaize örömmel csatlakozik az Eurelechez, mint vezető európai kiskereskedelmi szövetséghez, amely Európa-szerte előmozdítja a legnagyobb FMCG-márkák nyílt és pártatlan ártárgyalásait, amelyek végső soron vásárlóink javát szolgálják.

ESM

Kapcsolódó cikkeink