Az EU-n belül Magyarországon a legkedvezőbb az ár-érték arány

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 05. 30. 12:39

Idén is Magyarország az egyik legkedvezőbb ár-érték arányú nyaralóhely az osztrák turisták legkedveltebb utazási célpontjai között – közölte a Magyar Turizmus Zrt.

A Bank Austria elemzése szerint száz Ausztriában megkeresett euró 138-at ér, ha Magyarországon költik el, vagyis 38 százalékkal több turisztikai szolgáltatást tudnak vásárolni, mintha Ausztriában költik el ugyanezt az összeget. Egyedül Törökország előzi meg Magyarországot, ott 143 eurót ér száz “osztrák” euró. Magyarországon olyan kedvelt osztrák turisztikai célországoknál kedvezőbb az arány, mint Horvátország (137), Görögország (107), Franciaország (102) és Olaszország (99).

Az Európai Unión belül ezzel Magyarországon a legkedvezőbb a szolgáltatások ár-érték aránya az osztrákok kedvelt úti célpontjai között. Az osztrák statisztikai hivatal kimutatásában még kedvezőbb, ötven százalékos a vásárlóérték paritáson számított árelőny Ausztriához képest. Az euró magyarországi kedvező vásárlóértékét utazási érvként használva a Magyar Turizmus Zrt. az osztrák piacon idén is folyamatosan szervez kampányokat.


Az MT Zrt. korábbi közlése szerint 2010-ben minden korábbinál több, mintegy 750 ezer vendégéjszakát töltöttek el osztrák turisták Magyarországi szálláshelyeken. Ausztria a magyarországi turizmus második legnagyobb küldőpiaca, az országok lakosságszámához viszonyítva pedig a legnagyobb – írja a piacesprofit.hu.

Kapcsolódó cikkeink