Az étteremlánc küzdelme a mobilmentes vacsorázásért

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2023. 03. 15. 08:23

Negyedszerre rendezik meg a „Mobil Off, Élmény On” hetet a budapesti VakVarjú éttermekben március 20-26-a között. Ha a család minden tagja vállalja, hogy az étkezés ideje alatt az asztal közepén található lezárt dobozba helyezi el kikapcsolt mobiltelefonját, akkor a 14 év alatti gyerekek ajándékba kapják a menüt a világ összes VakVarjú éttermében, azaz Budapesten 5 helyszínen. Idén a párok is csatlakozhatnak, akik a mobilmentes vacsoráért cserébe egy-egy pohár gyöngyözőborra vendégei az étteremcsaládnak.

Éttermi well-being

– A VakVarjú étteremcsalád immár negyedik alkalommal rendezi meg a „Mobil Off, Élmény On” elnevezésű mobilmentes hetet március 20-26-a között – mondta el Semsei Rudolf, a VakVarjú étteremcsalád tulajdonosa, aminek apropója pont az, hogy kiszakadjunk ebből a virtuális élettérből és újra megtanuljunk egymásra figyelni. – Azok a családok, amelyek vállalják, hogy a mobiltelefonjaikat egy erre az alkalomra készített fadobozba lezárják az étkezés végéig és a fizetésig egyetlen mobiltelefon sem kerül elő a dobozból, ingyen kapják a gyerekmenüt 14 éven aluli gyermekeik számára. Ezúttal a párokat is arra kérjük, hogy csatlakozzanak a mobilmentes étkezéshez, amiért egy-egy pohár gyöngyözőborra látjuk vendégül őket.
A négygyermekes családapa elmondta, hogy náluk a vacsoraidő a kezdetektől fogva szent és sérthetetlen, a mai napig törekednek arra, hogy ilyenkor mindig együtt legyen a család és az estebéd egy-másfél óráját valóban asztalközösségben töltsék el, ahol nincs helye az okostelefonnak.
– Valóban nehéz megállni, hogy ne piszkáljuk állandóan a kütyüinket, de tapasztalatból mondom, hogy a közösség és az együttlét örömének megélésével a kulináris élvezet is sokkal magasabb! – hngsúlyozta Semsei Rudolf.

És hogyan lehet részt venni a VakVarjúk mobilmentes étkezésében? Nem kell mást tenni, mint március 20-26-a között asztalt foglalni bármelyik VakVarjú étteremben és telefonon bemondani a #kikapcs jeligét, online foglalás esetén pedig a megjegyzés rovatba írni.

Kapcsolódó cikkeink