Az étkezés fontos része a horvát és a magyar kultúrának
A kiváló alapanyagok, a tradicionális mezőgazdasági termékek és ételek fontos pillérei a horvát és a magyar kultúrának egyaránt – mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára szerdán a Horvát Piac elnevezésű rendezvény megnyitóján a budapesti Nagycsarnokban – közölte a minisztérium az MTI-vel.
A rendezvényen ott volt Tomislav Tolusic, horvát mezőgazdasági miniszter és Zdravko Barać, a horvát Mezőgazdasági Ügynökség igazgatója is.
Nagy István kijelentette, az FM számára fontos minden esemény, ahol a szomszédos országok élelmiszeripari eredményeivel, termékválasztékával lehet ismerkedni.
Megállapította, a védjegyek és a földrajzi árujelzők minőségi garanciát nyújtanak a fogyasztóknak a helyi termék eredetéről, hitelességéről. A védjegyes és földrajzi árujelzős termékek hozzájárulnak új munkahelyek teremtéséhez, a turisztikai vonzerő növeléséhez, a fenntartható vidékfejlesztéshez – mondta.
Az államtitkár hozzátette: az agrártárca mindent megtesz a biztonságos és jó minőségű élelmiszerek megtermeléséhez, feldolgozásához, valamint piacra jutásához szükséges körülmények megteremtése érdekében. Az adalékanyagoktól mentes termékek egyre inkább előtérbe kerülnek, felértékelődik a helyi sajátosságok és hagyományok szerepe, nő a fogyasztók igénye a helyben megtermelt élelmiszerek iránt. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Nyitott portákkal várják a fogyasztókat a kistermelő
Országszerte kinyitják kapuikat a fogyasztók előtt a hazai kistermelők. A…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Váratlan páros: Magyar nagymama tanította rétest nyújtani a spanyol sztárséfet
Folytatódott Dani García gasztronómiai kalandozása Magyarországon. A Bibo Budapest étlapjára…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvannak a Fenntarthatóság szimbóluma idei díjazottjai
A Trade magazin hatodszor hirdette meg a Fenntarthatóság szimbóluma pályázatot. A…
Tovább olvasom >Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál 2025 – Három nap a bor, a pezsgő és a kultúra jegyében
Szeptember 5–7. között immár 35. alkalommal várja látogatóit a Budafoki…
Tovább olvasom >Idén is megfizethető áron kaphatók a legnépszerűbb termékek a Szent István Napon
2025-ben is gazdag étel- és italkínálat fogadja az érdeklődőket a…
Tovább olvasom >