Az étkezés fontos része a horvát és a magyar kultúrának

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 05. 24. 11:05

A kiváló alapanyagok, a tradicionális mezőgazdasági termékek és ételek fontos pillérei a horvát és a magyar kultúrának egyaránt – mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára szerdán a Horvát Piac elnevezésű rendezvény megnyitóján a budapesti Nagycsarnokban – közölte a minisztérium az MTI-vel.

horvato

A rendezvényen ott volt Tomislav Tolusic, horvát mezőgazdasági miniszter és Zdravko Barać, a horvát Mezőgazdasági Ügynökség igazgatója is.
Nagy István kijelentette, az FM számára fontos minden esemény, ahol a szomszédos országok élelmiszeripari eredményeivel, termékválasztékával lehet ismerkedni.
Megállapította, a védjegyek és a földrajzi árujelzők minőségi garanciát nyújtanak a fogyasztóknak a helyi termék eredetéről, hitelességéről. A védjegyes és földrajzi árujelzős termékek hozzájárulnak új munkahelyek teremtéséhez, a turisztikai vonzerő növeléséhez, a fenntartható vidékfejlesztéshez – mondta.
Az államtitkár hozzátette: az agrártárca mindent megtesz a biztonságos és jó minőségű élelmiszerek megtermeléséhez, feldolgozásához, valamint piacra jutásához szükséges körülmények megteremtése érdekében. Az adalékanyagoktól mentes termékek egyre inkább előtérbe kerülnek, felértékelődik a helyi sajátosságok és hagyományok szerepe, nő a fogyasztók igénye a helyben megtermelt élelmiszerek iránt. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink