Az ételrendelők számára a minőség fontosabb az árnál
Az ételrendelők 56 százaléka számára fontosabb a frissesség és a minőség, mint az ár. A legnépszerűbbek a friss ételt kínáló, gyors szolgáltatások – tudtuk meg az angliai IGD áprilisi felméréséből.
Az otthoni fogyasztásra és elvitelre szánt ételek és italok kiválasztásában fontosabb szempont a frissesség és a minőség, mint az ár: 56 százalék az előbbi alapján dönt, míg 31 százalék számára az ár a meghatározóbb tényező. Érdekes ellentét, hogy bevásárláskor fordított képlet érvényes: 58 százalék ár alapján dönti el, mit tesz a kosarába. A felmérésből az is kiderült, hogy a vásárló első számú igénye ételrendeléskor a frissesség és a gyorsaság kombinációja.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Áprilisban enyhén nőtt a GKI konjunktúra indexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt. – az EU támogatásával végzett –…
Tovább olvasom >Fejenként 62 kg ételt pazarolunk el évente
Egyre égetőbb problémát jelent az élelmiszer-hulladék és a túlfogyasztás: a…
Tovább olvasom >A gazdálkodókban bíznak a legjobban
Az EIT Food Consumer Observatory legfrissebb, 2024-es Food Trust Reportja…
Tovább olvasom >