Az érthetőbb élelmiszer-cimkék mellett állt ki az Európai Bizottság
A mezőgazdasági termékek minőségével kapcsolatos tájékoztatás érthetőbbé és hatékonyabbá tételére szólított fel az Európai Bizottság.
A brüsszeli testület szerint a termelők és fogyasztók közötti kapcsolat újbóli megszilárdításához a minőségi tanúsítványok értelmezhetőségének megkönnyítésére, illetve az ezzel kapcsolatos uniós szakpolitikák egységesebbé tételére van szükség. Az uniós élelmiszer-termelés kiváló minőségű termékei kiemelkedő hírnévnek örvendenek világszerte – fogalmazott az állásfoglalás kapcsán az EU agrárbiztosa. Mariann Fischer-Boel szerint a gazdáknak ezen jó hírnévre kell támaszkodniuk versenyképességük megőrzése érdekében, a fogyasztókat pedig az eddiginél jobban kell tájékoztatniuk termékeik jellegzetességeiről – írja a Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >