Az érthetőbb élelmiszer-cimkék mellett állt ki az Európai Bizottság
A mezőgazdasági termékek minőségével kapcsolatos tájékoztatás érthetőbbé és hatékonyabbá tételére szólított fel az Európai Bizottság.
A brüsszeli testület szerint a termelők és fogyasztók közötti kapcsolat újbóli megszilárdításához a minőségi tanúsítványok értelmezhetőségének megkönnyítésére, illetve az ezzel kapcsolatos uniós szakpolitikák egységesebbé tételére van szükség. Az uniós élelmiszer-termelés kiváló minőségű termékei kiemelkedő hírnévnek örvendenek világszerte – fogalmazott az állásfoglalás kapcsán az EU agrárbiztosa. Mariann Fischer-Boel szerint a gazdáknak ezen jó hírnévre kell támaszkodniuk versenyképességük megőrzése érdekében, a fogyasztókat pedig az eddiginél jobban kell tájékoztatniuk termékeik jellegzetességeiről – írja a Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
AM: a térséget érintő válságok leküzdésében is óriási szerepe van a FAO-na
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >A FAO európai és közép-ázsiai tagországainak informális konzultációja Magyarországon
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >Zöldülő tányérok és poharak
A növényi termékek nemcsak egy meghatározott célcsoportnak szólnak, hanem egyre…
Tovább olvasom >