Az érthetőbb élelmiszer-cimkék mellett állt ki az Európai Bizottság
A mezőgazdasági termékek minőségével kapcsolatos tájékoztatás érthetőbbé és hatékonyabbá tételére szólított fel az Európai Bizottság.
A brüsszeli testület szerint a termelők és fogyasztók közötti kapcsolat újbóli megszilárdításához a minőségi tanúsítványok értelmezhetőségének megkönnyítésére, illetve az ezzel kapcsolatos uniós szakpolitikák egységesebbé tételére van szükség. Az uniós élelmiszer-termelés kiváló minőségű termékei kiemelkedő hírnévnek örvendenek világszerte – fogalmazott az állásfoglalás kapcsán az EU agrárbiztosa. Mariann Fischer-Boel szerint a gazdáknak ezen jó hírnévre kell támaszkodniuk versenyképességük megőrzése érdekében, a fogyasztókat pedig az eddiginél jobban kell tájékoztatniuk termékeik jellegzetességeiről – írja a Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >Decemberben alig változott a GKI konjunktúraindexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt.– az EU támogatásával –felmérése szerint decemberben…
Tovább olvasom >Ünnepi fogások: bacon kuglóf, baconos sajttorta és szilveszteri kandírozott virslifalatkák
Sokszor egy-egy szokatlanabb hozzávaló, vagy akár maga a tálalás is…
Tovább olvasom >