Az Erste befektetési alap kereskedelmi központot vásárolt

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 05. 26. 12:20

Gazdát cserélt a szegedi Napfény Park kereskedelmi központ, amelyet a Móraváros Kft. 8% alatti hozamon adott el az Erste Nyíltvégű Befektetési Alapnak.

A Napfény Park 2008-ban bruttó 33 ezer m2-en, 1250 db parkolóhellyel nyitotta meg kapuit a Carion Csoport és a Trade Invest 7 milliárd forintos beruházásaként. A még 2010-es év közepén megkezdett tárgyalások lezárásaként az ingatlan idén áprilisban került végül értékesítésre – tudtuk meg Kovács Dávidtól, a Móraváros Kft. ügyvezetőjétől, a Carion Cégcsoport Igazgatósági tagjától.

Az ingatlan Szegeden – a Szabadkai út-Móraváros körút és a volt laktanya helyén megvalósult új lakópark által határolt – 11 hektáros területen fekszik. Az ingatlan telítettsége folyamatosan 90%-ot meghaladó, jelentősebb bérlői közé tartozik a Tesco, az OBI, az Intersport, a Vögele, a Jysk, a Deichmann, a Fressnapf, a Takko, a DM, a Reno, a Cardo és a KIK.

A Carion a környező országokban meglevő irodahálózatát és az ingatlanfejlesztésben valamint az ingatlanbefektetésben szerzett tapasztalatait felhasználva több jelentős fejlesztési projekt gazdájaként folytatja tevékenységét a közép-kelet-európai régióban. Az ingatlan értékbecslését a Colliers International Magyarország végezte – írja a tozsdeforum.hu.

Kapcsolódó cikkeink