Az eredeti ízekre kell helyezni a hangsúlyt a gyermekétkeztetésben
Az alapanyagok – a zöldségek és a gyümölcsök – eredeti ízére kell helyezni a hangsúlyt a gyermekétkeztetésben, ezért van szükség a cukor mellett az édesítőszerek csökkentésére is – mondta az InfoRádiónak a Magyar Dietetikus Szövetség Tudományos Bizottságának elnöke – olvasható a penzcentrum.hu-n.
A Magyar Dietetikus Szövetség Tudományos Bizottságának elnöke kiemelte, az egészséges táplálkozásban minden élelmiszernek helye van, akár a cukornak is. Szűcs Zsuzsa azonban felhívta a figyelmet, hogy az elfogyasztható mennyiségen nagyon nagy hangsúly van.
A közétkeztetésnek az lenne a feladata és célja, hogy megtanítsa a gyerekeket arra, hogy minél inkább élvezni tudják az élelmiszerek természetes ízét – fűzte hozzá Szűcs Zsuzsa.
Egy egészséges súlyú, egészséges gyerek számára nem jár hozzáadott előnyökkel az energiamentes édesítőszerek használata, viszont ha megtanulja értékelni a természetes ízeket, azzal mindenki jól jár – hangsúlyozta a Magyar Dietetikus Szövetség Tudományos Bizottságának elnöke.
Az Európai Unióban komoly hangsúlyt fektetnek az élelmiszerbiztonságra, ez igaz az édesítőszerekre is. Alapvető tanács azonban, hogy hároméves kor alatt nem javasolt ezek fogyasztása, mert a növekedésben lévő szervezetnek nincs igénye az energiamentes megoldásra – szögezte le Szűcs Zsuzsa.
A Magyar Dietetikus Szövetség Tudományos Bizottságának elnöke hozzátette, az édesítőszerek egészségessége, biztonságossága szempontjából nincs rangsor, minden adalékanyag szigorú szűrőn megy át.
.A barna cukor és a méz, bár kevésbé feldolgozott, mint a fehér cukor, energiatartalmuk nagyjából azonos, mégis jobb választás lehet, de minél kevesebb mennyiséget ajánlanak fogyasztani ezekből az édesítőkből is – ajánlotta Szűcs Zsuzsa. (Pénzcentrum/InfoRádió)
Kapcsolódó cikkeink
Betiltaná a friss termények műanyagcsomagolását a brit Wrap
A Wrap nevű brit jótékonysági szervezet javaslatot nyújtott be a…
Tovább olvasom >A zöldségek árának csökkentésével támogatta kora ősszel az egészséges táplálkozást a norvég Kiwi
A norvég diszkont kereskedő, a Kiwi csökkenti a 25 legkeresettebb…
Tovább olvasom >Freshfel Europe: a promóciós költségvetés csökkentése hatással lehet a zöldség- és gyümölcsfogyasztásra az EU-ban
A Freshfel Europe szerint az Európai Bizottság mezőgazdasági promóciós politikára…
Tovább olvasom >További cikkeink
Rendkívüli fogyasztóvédelmi ellenőrzést indítanak az ételfutár cégeknél
A fogyasztóvédelemért felelős Nemzetgazdasági Minisztérium rendkívüli fogyasztóvédelmi vizsgálatot indít a…
Tovább olvasom >Omnichannel Scale 2024 – Miként maradhatnak versenyképesek a magyar kereskedők?
Mindannyian érezzük, hogy valami nagyon megváltozott a kereskedelemben. A digitális…
Tovább olvasom >Magyar fejlesztésű AI-szoftver írja át a nemzetközi üzleti világot a vendéglátóiparban
A 100%-ban magyar fejlesztésű Everguest Intelligence AI-szoftver nem csupán egy…
Tovább olvasom >