Az eper és a mangalica az idei Gourmet Fesztivál fő alapanyaga
Az eper és a mangalica lesz a két fő alapanyag az idei Gourmet Fesztiválon, amely az országhatárokon túllépve a legkiválóbb magyar éttermek mellett a régió legjobb vendéglátóhelyeinek fogásaival is megismerteti a látogatókat május 18. és 21. között a Millenáris parkban.
Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője a programot bemutató hétfői budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a fesztivál előzetesen regisztrált vendégei a külföldről érkező sztárséfek, például a világ legjobb női séfjének választott szlovén Ana Ros, a Lengyelország első Michelin-csillagát megszerző Wojciech Amaro, valamint Széll Tamás exkluzív vacsoramenüjét is megkóstolhatják. A magyar séf és csapata a Bocuse d’Or szakácsversenyt megidéző menüvel készül a fesztiválra.
A legjobb vidéki éttermek idén először közösen is készítenek egy ebédmenüt, emellett a regisztrálók a Hungarian Michelin all-star vacsorán is részt vehetnek, ahol a Michelin-csillagos magyar éttermek séfjei, Palágyi Eszter (Costes), Mészáros Ádám (Onyx), Sárközi Ákos (Borkonyha), Tiago Dabarigo (Costes Downtown) állítják össze a vacsorát.
A több mint száz kiállítót felsorakoztató fesztivál a legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek ételeit, a régió kiemelkedő italait, cukrászdáinak és gourmet üzleteinek kínálatát is bemutatja. Idén első alkalommal a szakmai zsűri és a közönség is szavazhat a legjobb kiállítóra és a legjobb ételre.
A háromnapos rendezvényen számtalan kóstolón, bemutatón és workshopon vehetnek részt a látogatók. A Gourmet vendége lesz Anna Olson cukrász, a Food Network TV műsorok sztárja, számos bestseller szerzője, és bemutatót tart az ázsiai konyhájáról ismert pozsonyi Fouzoo étterem is.
A gyerekeket a játszótéren kívül babakonyha, kézműves foglalkozások és séf-suli is várja.
A fesztivál részletes programja megtalálható a www.gourmetfesztival.hu internetes oldalon. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A legendás étteremkalauz visszatér Magyarországra!
Világszerte elismert szereplővel gazdagodik a magyar gasztronómiai élet. A francia…
Tovább olvasom >Hústerméket hív vissza a Lidl
A Gazda Csemege Hús Kft. visszahívja a Hazánk Kincsei Szárazkolbász…
Tovább olvasom >Ennyit kosztál egy vacsora a vidéki dupla Michelin-csillagos étteremben
Magyarországon jelenleg két olyan étterem található, amely a világ egyik…
Tovább olvasom >További cikkeink
Európai küldöttséget látott vendégül az NFFT és a BCSDH
Milyen európai szintű együttműködések segíthetik az európai és a hazai…
Tovább olvasom >Egyre sikeresebb a Modern gyárak éjszakája rendezvénysorozat
A Modern gyárak éjszakája országos online és élő rendezvénysorozat egyre…
Tovább olvasom >Magyar pezsgők sikere a 2024-es Pezsgő Világbajnokságon
Több magyar pezsgőpincészet is kiemelkedő eredményeket ért el a 2024-es…
Tovább olvasom >