Az eper és a mangalica az idei Gourmet Fesztivál fő alapanyaga
Az eper és a mangalica lesz a két fő alapanyag az idei Gourmet Fesztiválon, amely az országhatárokon túllépve a legkiválóbb magyar éttermek mellett a régió legjobb vendéglátóhelyeinek fogásaival is megismerteti a látogatókat május 18. és 21. között a Millenáris parkban.
Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője a programot bemutató hétfői budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a fesztivál előzetesen regisztrált vendégei a külföldről érkező sztárséfek, például a világ legjobb női séfjének választott szlovén Ana Ros, a Lengyelország első Michelin-csillagát megszerző Wojciech Amaro, valamint Széll Tamás exkluzív vacsoramenüjét is megkóstolhatják. A magyar séf és csapata a Bocuse d’Or szakácsversenyt megidéző menüvel készül a fesztiválra.
A legjobb vidéki éttermek idén először közösen is készítenek egy ebédmenüt, emellett a regisztrálók a Hungarian Michelin all-star vacsorán is részt vehetnek, ahol a Michelin-csillagos magyar éttermek séfjei, Palágyi Eszter (Costes), Mészáros Ádám (Onyx), Sárközi Ákos (Borkonyha), Tiago Dabarigo (Costes Downtown) állítják össze a vacsorát.
A több mint száz kiállítót felsorakoztató fesztivál a legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek ételeit, a régió kiemelkedő italait, cukrászdáinak és gourmet üzleteinek kínálatát is bemutatja. Idén első alkalommal a szakmai zsűri és a közönség is szavazhat a legjobb kiállítóra és a legjobb ételre.
A háromnapos rendezvényen számtalan kóstolón, bemutatón és workshopon vehetnek részt a látogatók. A Gourmet vendége lesz Anna Olson cukrász, a Food Network TV műsorok sztárja, számos bestseller szerzője, és bemutatót tart az ázsiai konyhájáról ismert pozsonyi Fouzoo étterem is.
A gyerekeket a játszótéren kívül babakonyha, kézműves foglalkozások és séf-suli is várja.
A fesztivál részletes programja megtalálható a www.gourmetfesztival.hu internetes oldalon. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Top 10 légitársaság, ahol a fedélzeti étkezés gasztronómiai élmény – Íme, a Food & Wine rangsora
A „repülős kaja” kifejezés sokáig egyet jelentett a középszerűség szinonimájával,…
Tovább olvasom >Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >Akit a szakma gőze megcsapott
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja Rácz Mihály, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Amikor a művészet életformáló erővé válik – Inspiráció a vezetésben és a mindennapokban az ESSCA rendezvényén
Az ESSCA School of Management budapesti kampusza a ZEMA porcelánékszer-manufaktúrával…
Tovább olvasom >Új elnökséggel és megújult célokkal folytatja a munkát az MLSZKSZ
Tisztújító közgyűléssel és szakmai konferenciával zárta a 2024-es évet a…
Tovább olvasom >A Promóciók napján átadásra kerültek az „Év Promóciója 2025” díjak
Idén 17. alkalommal került megrendezésre, a Trade magazin szervezésében az…
Tovább olvasom >