Az EPAL bevezeti a minőségellenőrzött CP raklapokat

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 11. 24. 11:10

EPAL –a világszerte legnagyobb raklap minőségbiztosítási egyesület – megkezdi az EPAL CP minősített raklapok piacra dobását. Gyártói és javítói engedélyek, minőségbiztosított EPAL CP raklapokra már kérhetők az EPAL-tól.

Az Európai Raklap Szövetség (EPAL) bevezeti a minőségbiztosított EPAL CP raklapokat, amik kiváló megoldást jelentenek a vegyipari szereplők számára. A minőségbiztosított EPAL CP raklapok bevezetésével tovább bővül az EPAL raklapok palettája.
A CP raklapok minőségbiztosítására az EPAL korábbi termékeinek minősítésére kidolgozott, elismert és bevált szabványosítási rendszerét és független minősítő rendszerét alkalmazza, így minősített rakodólapokat kínálva a vegyipari cégek és a vegyipari logisztikai lánc résztvevői számára.
A korábbi években az árverseny és a független minőségbiztosítás hiánya gyakran azt eredményezte, hogy a vegyiparban használt raklapok nem feleltek meg a vegyipari termékek biztonságos szállítási követelményeinek. A vegyipari szereplők gyarkan fordultak az EPAL-hoz azzal a kéréssel, hogy vezessék be a piacra az EPAL CP minősített raklapokat.
2018. január 1-jétől elindul az EPAL CP minősített raklapok gyártása az EPAL Technikai Szabványrendszerének megfelelően. Továbbá minden EPAL CP raklap az ISPM 15 szabványnak is megfeleően kerül gyártásra és így nemzetközi szállításra is alkalmas.
A piac szereplők hamarosan vilgászerte találkozhatnak az új EPAL CP minősített raklapokkal, hiszen ez a típusú raklap is gyárható és javítható az EPAL engedéllyel rendelkező partnercégek által.
Martin Leibrandt, az EPAL ügyvezetője elmondta, “Örülök, hogy az EPAL képes kielégíteni a felhasználói igényeket és a meglévő termékek mellett létrehozni egy fantasztikus új terméket. A jövőben a minősített EPAL CP raklapok használata csak azon múlik, hogy a felhasználók szükségét érzik-e a minőségellenőrzött, megbízható és fenntartható raklapoknak a vegyiparban is.”
Európai Raklap Szövetség e.V. (EPAL):
Az Európai Raklap Szövetség e.V. (EPAL) több mint 450 millió EPAL Euro raklappal és 20 millió gitterbox-al biztosítja a logisztikai világban az áruk gyors átáramlását, a világ legnagyobb nyitott csere piacán. A szövetséget 1991-ben alapították az EPAL rakodólapok engedélyezett gyártóinak és javítóinak ernyőszervezeteként. Az EPAL megalakulása óta világszerte felel az EPAL rakodólapok állandó minőségéért. Az EPAL raklapokat fenntarthatóan termesztett, CO2-semleges fából készítik, javíthatók és újrahasznosíthatók, és világszerte rendelkezésre állásuknak köszönhetően csökkentik a szállítási távolságokat.
Regisztrált egyesületként az EPAL nem folytat kereskedelmi tevékenységet és nem döntéseit az ipar, a kereskedelem és a logisztikai partnerek döntéseit. Az EPAL-t több mint harminc országban képviseli tizennégy nemzeti bizottság, amelyek elkötelezték magukat az EPAL célkitűzések megvalósításában.

Kapcsolódó cikkeink