Az első magyar Starbucks

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 06. 17. 08:00

Megannyi pletyka és várakozás után most sajtóközleményben is megjelent a hír: a Starbucks a közeljövőben megnyitja első üzletét Budapesten, a WestEnd City Center bevásárlóközpontban. A pontos időpontot, a választékot, az árakat illetően az üzemeltető AmRest Coffee Sp. z o. o. semmiféle tájékoztatást nem ad, de a márkanévből és a kávérajongók óriási várakozásából kiindulva feltételezhetjük, hogy az első Starbucks-kávék árát nem lehet olyan magasan megállapítani, hogy a kávézót ne töltsék meg fürtökben a vendégek.

Az AmRest jelentős részesedést remél a közép- és kelet-európai régióban a gyorsan növekvő kávéházi piacon – Csehországban 10 helyszínen vannak üzletei, Lengyelországban pedig 4 kávézót üzemeltet. Magyarországot is jelentős piacként értékelte Buck Hendrix, a Starbucks európai, közel-keleti és afrikai régiójának elnöke.
Emlékeztetőül: a Starbucks a Restaurant & Institutions című amerikai szaklap által legutóbb közzétett, olvasóinknak is bemutatott étteremlánc-toplista szerint 2008-ban közel 17 ezer egységben 13,5 milliárd dolláros forgalmat bonyolított, üzletenként átlagosan évi 870 ezer dollár bevétellel.

Kapcsolódó cikkeink