Az első díjat Paul Bocuse adta át
A Bocuse d’Or magyarországi döntőjét megtisztelte látogatásával a verseny megálmodója és elindítója, Paul Bocuse is. Az idős mester a verseny után személyesen adta át az első helyezettnek járó díjat, és részt vett egy elsősorban az ő és Gabriel Paillasson mestercukrász tiszteletére szervezett sajtótájékoztatón.
A vendégek méltatták a kiállítás, és – aznapi ebédjükből kiindulva – a magyar gasztronómia színvonalát. Az élő ikon, Paul Bocuse, annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a valódi konyhaművészet szerinte a vajon, tejszínen és a boron alapul, minden más, trendnek, divatnak felfogható szakmai áramlat ideig-óráig befolyásolja a vendéglátást. Ahogy a 84 éves séf fogalmazott: azokat az ételeket szereti, amik után csont és szálka marad a tányéron!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az MTÜ válaszai a vendéglátóhely-üzlettípusok bejelentésével kapcsolatos leggyakrabban felmerülő kérdésekre
A december 22-én kihirdetett 634/2020. (XII. 22.) Korm. rendelet értelmében…
Tovább olvasom >Rangos elismerés az ÖMKi tájfajta paradicsompalántáinak!
Február 25-én, online közvetítés formájában került sor az idei Highlights…
Tovább olvasom >Március 12-ig lehet nevezni a Magyarország étele 2021 szakácsversenyre
Március 12-ig lehet nevezni a Magyarország étele 2021 szakácsversenyre, amelyre…
Tovább olvasom >