Az első díjat Paul Bocuse adta át
A Bocuse d’Or magyarországi döntőjét megtisztelte látogatásával a verseny megálmodója és elindítója, Paul Bocuse is. Az idős mester a verseny után személyesen adta át az első helyezettnek járó díjat, és részt vett egy elsősorban az ő és Gabriel Paillasson mestercukrász tiszteletére szervezett sajtótájékoztatón.
A vendégek méltatták a kiállítás, és – aznapi ebédjükből kiindulva – a magyar gasztronómia színvonalát. Az élő ikon, Paul Bocuse, annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a valódi konyhaművészet szerinte a vajon, tejszínen és a boron alapul, minden más, trendnek, divatnak felfogható szakmai áramlat ideig-óráig befolyásolja a vendéglátást. Ahogy a 84 éves séf fogalmazott: azokat az ételeket szereti, amik után csont és szálka marad a tányéron!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >