Az élő sertés kivitele 58 százalékkal nőtt
A KSH adatai szerint Magyarország élősertés-kivitele 58 százalékkal nőtt (8,7 ezer tonna) 2024 január–márciusában a 2023. január–márciusi mennyiséghez viszonyítva. A legfőbb partnerek Románia, Ausztria és Albánia voltak.

Több sertéshús került kivitelre mint korábban (Fotó: Pixabay)
Az élősertés-behozatala 11 százalékkal 17,9 ezer tonnára bővült, a legnagyobb beszállítónak Szlovákia, Horvátország, Németország és Csehország számított. A nemzetközi piacon értékesített sertéshús mennyisége 20,6 százalékkal emelkedett (39,8 ezer tonna), értéke 21,2 százalékkal nőtt a megfigyelt időszakban. A legtöbb sertéshúst Romániába, Olaszországba és Horvátországba szállították. A sertéshúsimport volumene 9,2 százalékkal (39,2 ezer tonna) bővült, értéke 17,6 százalékkal volt nagyobb a 2023 első negyedévinél. A sertéshús több mint kétharmada Németországból, Spanyolországból, Ausztriából és Lengyelországból származott. Az AKI PÁIR adatai szerint a hazai termelésű vágósertés termelői ára áfa és szállítási költség nélkül 841 forint/kilogramm hasított meleg súly volt 2024 21. hetében, 8 százalékkal csökkent az előző év azonos hetének átlagárhoz képest.
AKI PÁIR
Kapcsolódó cikkeink
Piaci sodrásban a hazai húsipar
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Az Európai Bizottság megerősíti az unióba érkező mezőgazdasági termékek ellenőrzését
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Csökkent a napraforgó- és az őszikáposztarepce-vetőmag ára
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az ár kevés, promó és re(in)nováció viszi fel a gépet
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Csemege: egy korszak íze és kirakata
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Bővíti joghurtgyárát a Danone Kanadában
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >

