Az ellenőrök nem mennek nyaralni, de felkeresik a turisták által látogatott helyeket
Az élelmiszerellenőrző hatóságok a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal koordinálásával felkészültek az élelmiszerek fokozott ellenőrzésére.
A nyári időszakban közétkeztetést, csoportos étkeztetést
biztosító egységek, nyári táborok, rendezvényszervezők is számíthatnak váratlan
ellenőrzésekre. Ugyancsak gyakran ellenőrzik a nagy tömegrendezvények –
Forma-I, Sziget-fesztivál – vendéglátó egységeit is.
Az ellenőrzések során elsősorban az ételmérgezések
megelőzését szolgáló higiénés rendszabályok betartását vizsgálják, de kiemelt
figyelmet fordítanak az áruk eredetének és nyomon követhetőségének
ellenőrzésére.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: áprilisban a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 5,0, az előző havit 2,0 százalékkal haladta meg
2025. áprilisban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint…
Tovább olvasom >Csökkent a FAO élelmiszerár-indexe májusban
Csökkent az élelmiszertermékek világpiaci árának referenciaértéke májusban az előző hónaphoz…
Tovább olvasom >Az euróövezetben nőtt a kiskereskedelmi forgalom áprilisban
Havi és éves összehasonlításban egyaránt nőtt a kiskereskedelmi forgalom az…
Tovább olvasom >