Az ellenőrök nem mennek nyaralni, de felkeresik a turisták által látogatott helyeket
Az élelmiszerellenőrző hatóságok a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal koordinálásával felkészültek az élelmiszerek fokozott ellenőrzésére.
A nyári időszakban közétkeztetést, csoportos étkeztetést
biztosító egységek, nyári táborok, rendezvényszervezők is számíthatnak váratlan
ellenőrzésekre. Ugyancsak gyakran ellenőrzik a nagy tömegrendezvények –
Forma-I, Sziget-fesztivál – vendéglátó egységeit is.
Az ellenőrzések során elsősorban az ételmérgezések
megelőzését szolgáló higiénés rendszabályok betartását vizsgálják, de kiemelt
figyelmet fordítanak az áruk eredetének és nyomon követhetőségének
ellenőrzésére.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Szárazság, technológiai verseny és összefogás: beindult a hazai dinnyeszezon
Komoly kihívások közepette indul a 2025-ös magyar dinnyeszezon: a csapadékhiány,…
Tovább olvasom >Romló, de a nemzetgazdasági átlagnál jobb konjunktúra a turizmusban
2025. júniusban a turisztikai cégek 70%-a szolgáltatási árainak növekedéséről számolt…
Tovább olvasom >Áremelkedés, exportcsökkenés, új fogyasztói szokások – így alakult a baromfi- és tojáspiac 2025 első felében
Látványos változások jellemezték 2025 első félévét a hazai baromfi- és…
Tovább olvasom >