Az életszínvonal csökkenésére reagálva az orosz Magnit diszkontüzleteket nyit

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 12. 15. 09:13

Jövőre is folytatja diszkonthálózatának gyors kiépítését az orosz Magnit lánc, mert a vásárlók a gazdasági recesszió közepette országszerte a csökkentett árú opciókat részesítik előnyben.

“Idén havonta 45 üzletet nyitottunk, és 2023-ban is hasonló ütemű terjeszkedést tervezünk. A diszkontok a jövőben üzleti tevékenységünk jelentős szegmensét adják” – mondta Ruslan Ismailov vezérigazgató-helyettes csütörtökön, amikor a Magnit bejelentette 700. diszkontüzletének megnyitását.

Oroszországban idén megugrott az infláció, a reálbérek pedig csökkentek miközben a gazdaság komoly nehézségekkel küzd a Kreml által Ukrajnában végrehajtott “különleges katonai műveletek” és a súlyos nyugati szankciók következményei miatt.

A legfrissebb hivatalos statisztika szerint szeptemberben az inflációval korrigált reálbérek 1,4%-kal csökkentek az előző év azonos időszakához képest – ez újabb probléma az orosz háztartások számára, amelyek életszínvonala már közel egy évtizede csökken.

A gazdasági nyomás közepette az élelmiszerektől és divatáruktól kezdve az on-the-go kávén át a háztartási cikkekig mindent árusító diszkontláncok nyíltak országszerte.

A Magnit közlése szerint “My Price” néven működő diszkont formátumának eladásai erőteljesen növekedtek – a harmadik negyedévben 2021 azonos időszakához képest éves szinten 50%-kal. Az áruházlánc az olcsó áruk iránti növekvő keresletet kihasználandó új helyszíneket nyit és meglévő üzleteit is átalakítja. A diszkontüzletek többsége 100 ezer főnél kevesebb lakosú kisvárosokban található – jelezte a cég.

ESM

Kapcsolódó cikkeink