Az élelmiszerek ökológiai lábnyomáról is tájékoztat a Coop Sweden a csomagoláson
A Coop Svédországban a termékcsomagoláson elhelyezett vonalkóddal tájékoztat több mint 10 000 élelmiszer-árucikk ökológiai lábnyomáról. A vásárlók a klímához, környezethez és társadalomhoz kapcsolódó tíz paraméterre épülő kódot beolvasva kapott információ alapján választhatnak – az egyes paraméterek 1–5-ig terjedő skáláján minél alacsonyabb az érték, annál kisebb a termék ökolábnyoma.
Azon túl, hogy a vásárlókat így a lánc tudatosabb döntéshozatalhoz segíti, saját beszállítóival közösen is a kisebb ökológiai lábnyomú termékek felé mozdíthatja el a választékot.
A Coop Sweden több mint két évet áldozott a hivatalos adatokra és elismert kutatásokra épülő jelentési módszertanának kidolgozására.
Kapcsolódó cikkeink
A fenntartható műanyagcsomagolások globális piaca 2029-ig 122,4 milliárd dollárra nőhet
Az egyik fő hajtóerő az, hogy az újrafelhasználható csomagolások egyre…
Tovább olvasom >Idén is megfizethető áron kaphatók a Szent István-nap termékei
Idén is megfizethető áron kaphatók a Szent István-nap termékei a…
Tovább olvasom >Sütve, főzve is ízletes a friss magyar csemegekukorica
A csemegekukorica a nyár egyik slágerzöldsége. Kevesen tudják azonban, hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az ipari termelés 4,2 százalékkal mérséklődött novemberben
2024 novemberében az ipari termelés volumene 4,2, munkanaphatástól megtisztítva 2,9…
Tovább olvasom >Globális trendek – élelmiszeripari insightok
Az élelmiszeripar globális trendjeinek és innovációinak vezető platformjaként működő SIAL…
Tovább olvasom >Minden negyedik magyar javítaná emésztési jóllétét, de nem tudja, hogyan
Az új év kezdete sokak számára az egészségükre való tudatosabb…
Tovább olvasom >