Az élelmiszerek ökológiai lábnyomáról is tájékoztat a Coop Sweden a csomagoláson
A Coop Svédországban a termékcsomagoláson elhelyezett vonalkóddal tájékoztat több mint 10 000 élelmiszer-árucikk ökológiai lábnyomáról. A vásárlók a klímához, környezethez és társadalomhoz kapcsolódó tíz paraméterre épülő kódot beolvasva kapott információ alapján választhatnak – az egyes paraméterek 1–5-ig terjedő skáláján minél alacsonyabb az érték, annál kisebb a termék ökolábnyoma.
Azon túl, hogy a vásárlókat így a lánc tudatosabb döntéshozatalhoz segíti, saját beszállítóival közösen is a kisebb ökológiai lábnyomú termékek felé mozdíthatja el a választékot.
A Coop Sweden több mint két évet áldozott a hivatalos adatokra és elismert kutatásokra épülő jelentési módszertanának kidolgozására.
Kapcsolódó cikkeink
Dr. Némedi Erzsébet: A boldogság a bélben lakik
A bélrendszerünkben lévő mikrobiom egy olyan ökoszisztéma, amely nem csak…
Tovább olvasom >Mennyi a magyarok táplálkozásának ökológiai lábnyoma, és mennyivel lehetne csökkenteni?
A fenntartható táplálkozás nemcsak a bolygónk, hanem saját egészségünk védelmében…
Tovább olvasom >Életbe lépett az árrésstop mintegy ezer alapvető élelmiszernél
Hétfőn lépett életbe az árrésstop, amely harminc termékkategóriában mintegy ezer…
Tovább olvasom >További cikkeink
GKI elemzés: Miért élnek szűkösebben a magyar háztartások, mint bárki más az EU-ban?
Képzeljük el, hogy minden uniós ország lakói egy nagy áruházban…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelői árak 2025. májusban az előző hónaphoz képest 0,7 százalékkal mérséklődtek, az egy évvel korábbihoz képest átlagosan 6,9 százalékkal növekedtek
2025 májusában az ipari termelői árak átlagosan 6,9 százalékkal meghaladták…
Tovább olvasom >A fogyasztás húzza a gazdaságot
Az Egyensúly Intézet friss előrejelzése szerint a magyar gazdaság idei…
Tovább olvasom >