Az élelmiszerbiztonság a talajnál, a növénynél, a növényi terméknél kezdődik
Magyarországnak, mint tradicionális agrárországnak a mezőgazdasági tevékenységek közül kiemelten fontos részterülete a növényvédelem – jelentett ki Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a XVII. Növényorvos Napon, szerdán, Budapesten.
Az államtitkár kiemelte, a növényvédő szakember szerepe és az élelmiszerlánc minden szegmensére kiható felelőssége alapvető fontosságú. A munkatársak szakmai együttműködése és az integrált növényvédelmi módszerek együttes alkalmazása szükséges azokon a területeken, ahol növényi terméket állítanak elő. Az agrártárca elkötelezett amellett, hogy a növényvédő szerek használatát mérsékelje, ami hazánk uniós kötelezettsége is. Hozzátette, a gazdálkodókkal, termelőkkel szemben folyamatosan erősödő társadalmi elvárás a környezet megóvása, az élővilág és a természet védelme. Az agrártárca támogatja, hogy a gazdálkodók számára minél szélesebb körben álljon rendelkezésre biztonságosan felhasználható növényvédelmi technológia, a biztonságos élelmiszerellátás érdekében – hangsúlyozta Nobilis Márton.
AM
Kapcsolódó cikkeink
Tájékoztatót adott ki az ENAR adatok támogatáspolitikai felhasználásról az Agrárminisztérium
Az uniós forrásból finanszírozott állatalapú támogatások esetében elvárás az állatok…
Tovább olvasom >Magyar sertéshúsból készült ételek kerüljenek az ünnepi asztalra!
Nem csak a halas ételek kerülnek középpontba az ünnepi időszakban,…
Tovább olvasom >Egyhangú támogatást kapott a 2027 utáni gazdaközpontú agrárpolitika
Az EU-tagállamok agrárminiszterei tanácsi következtetéseket fogadtak el a 2027 utáni…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszafogott év után erős az ünnepi szezon
Az online vásárlók 74%-a, mintegy 3,1 millió fő készül az…
Tovább olvasom >A Lidl kiadta 3. fenntarthatósági jelentését
Megjelent a Lidl Magyarország 2022/2023-as üzleti évekre vonatkozó fenntarthatósági jelentése.…
Tovább olvasom >Régiók harca: ezek a legnépszerűbb ételek a magyarok szerint
Mexikói ételekből az országos átlag ötszöröse fogy Debrecenben, míg Szeged…
Tovább olvasom >