Az Élelmiszerbank a magyar vállalatok egymilliárd forintos támogatásáért mond köszönetet

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 10. 16. 12:38

Október 16-án nyolcadik alkalommal indul útjára az Adománykonvoj, amely magyarországi élelmiszeripari és kereskedelmi vállalatok adományait szállítja a Magyar Élelmiszerbank Egyesület raktárába. Az Élelmezési Világnap alkalmából felajánlott élelmiszerekkel együtt immár egymilliárd forint fölé nőtt a vállalatok által az Élelmiszerbanknak egy év alatt juttatott adományok összértéke.

elelmiszerbank

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2005-ös megalakulása óta kiemelt partnereinek tekinti a magyarországi élelmiszeripari és kereskedelmi vállalatokat, és folyamatosan fejleszti a velük való együttműködést. A szoros kapcsolatnak köszönhetően évről évre nő az Élelmiszerbanknak nyújtott vállalati támogatás: az idei Adománykonvojjal az adományok összértéke már meghaladja az évi egymilliárd forintot.

Az Adománykonvoj az Élelmezési Világnapon újra útnak indul, és ezúttal összesen 60 tonna, 50 millió forint értékű élelmiszert szállít a Magyar Élelmiszerbank Egyesület raktárába. A tizenöt teherautón érkező adományt az Élelmiszerbank civil szervezetek és önkormányzatok közreműködésével juttatja el mintegy 5000 rászoruló családhoz. Az akciót az alábbi vállalatok támogatják adományukkal: Bonafarm Csoport, Bonbonetti Csoport, Danone Kft., Füri Tésztaipari és Élelmiszerforgalmazó Kft., Gyermelyi Zrt., Izsáki Házitészta Kft., METRO Nagykereskedelem, Nestlé Hungária Kft., NT Kft., Penny Market Kft., Sága Foods Zrt., Soós Tésztaipari Kft., TESCO Globál Áruházak Zrt., Unilever Magyarország Kft. és az Univer Zrt.

Az Adománykonvoj évente egy alkalommal szervezett látványos megmozdulás, de a támogató élelmiszeripari és -kereskedelmi vállalatok és az Élelmiszerbank között egész évben folyamatos az együttműködés. A közös munka révén immár évente több mint egymilliárd forint értékű élelmiszert tudnak eljuttatni az arra rászorulóknak Magyarországon. Az Egyesület további vállalatok csatlakozását is várja, hogy a még mindig több százezer tonnányi élelmiszerfelesleg minél nagyobb része kerülhessen el azokhoz, akiknek erre nagy szüksége lenne.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2005 óta működik. Alapítása óta több mint 30.000 tonna élelmiszert osztott szét 500 karitatív és civil szervezeten, illetve önkormányzaton keresztül több mint 500.000 rászorulónak, összesen több mint 12 milliárd Ft értékben.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület kiemelt támogatója a CIB Bank Zrt.

Kapcsolódó cikkeink