Az élelmiszer-árstop miatt nem lehet fagyasztóládához jutni

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 01. 30. 11:49

Úgy tűnik, az emberek tömegével igyekszenek felvásárolni az árstopos húsokat, ezért eltűntek a fagyasztóládák a műszaki boltok polcairól.

Felhalmoznak a fogyasztók

Teljes termékhiány még nem következett be, de de az eMag háztartási kis- és nagygépüzletágának vezetője úgy véli, az értékesítési számoknál jóval magasabb a kereslet. A rezsicsökkentés tavaly nyár végi megváltoztatását követően egyetlen hónap alatt 64 százalékkal megugrott ezen termék értékesítése – közölte az eMag a G7 gazdasági portállal.

A kereslet azonban még ennél is nagyobb. mert a legnépszerűbb termékeknél már bekövetkezett a hiány – írja az Index. Ekker Róbert szerint erre az a magyarázat, hogy sok vásárló az ideiglenesen el nem érhető terméket elmenti a kedvencek közé annak érdekében, hogy később értesítést kapjon.

Becsléseink szerint akár 25-30 százalékkal több fagyasztót is értékesíteni lehetett volna Magyarországon, ha bizonyos típusokból nem akadozik az ellátás

– magyarázta az értékesítési vezető, hozzátéve, hogy a háztartások számításai szerint az olcsón megvett és a fagyasztónak köszönhetően felhalmozható hús kompenzálja az áramfogyasztást. Ennek köszönhetően ugyanis sokan elkezdhetik a csirkefarhát felhalmozását is.

Kapcsolódó cikkeink