Az egyik amerikai áruházlánc LMBTQ tematikájú árucikkeket távolít el üzleteiből

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 05. 26. 08:13

Az áruház dolgozóit ért fenyegetések, valamint vásárlói kifogások miatt eltávolítja, illetve hátrébb helyezi üzleteiben az LMBTQ tematikájú árucikkeket az egyik legnagyobb amerikai áruházlánc – közölte a Minneapolis-i székhelyű Target szerdán.

Az Egyesült Államok hetedik legnagyobb kiskereskedelmi hálózatának bejelentése szerint a hagyományos júniusi Pride tematikus hónap előtt egyes, főként vidéki térségekben működő hipermarketjeiben és áruházaiban a bejárat közeléből az üzlet hátsó részébe helyezik át a tematikus hónapra szánt árucikkeket.

Hogy pontosan mely árucikkekről van szó, azt a cég közleményében nem részletezték, de az esetről beszámoló tudósítások szerint a legtöbb kifogás a transzneműeknek készült fürdőruhákat érték, amelyek szabása a nemi hovatartozás elrejtését teszi lehetővé.

Az amerikai piacon meghatározó kiskereskedelmi lánc döntését megelőzi a BudLight sörmárka körül kialakult vita, miután annak kampányában egy transznemű közösségi médiaszemélyiség szerepelt. Az influenszer Dylan Mulvaney szerepeltetése megosztotta a vásárlókat, akik tömegesen fordultak el a márkától, komoly visszaesést okozva a gyártónak. A vállalat a közelmúltban jelentette be, hogy megtriplázz

Címkék: ,

Kapcsolódó cikkeink