Az AutoWallis lesz a kínai Geely Csoport elektromos haszonjármű márkájának importőre 8 régiós országban

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 03. 14. 07:52

Tovább erősíti nemzetközi pozícióját az AutoWallis Csoport, miután megállapodott a Geely Auto Group által gyártott, új energiaforrású, Farizon márkájú haszonjárművek kizárólagos forgalmazásáról 8 közép-kelet-európai országban. A kínai Geely Csoport a világ egyik legnagyobb autógyártója, élen jár az autóipari innovációkban, beleértve az önvezető technológiákat, az elektromos- és hibrid járműveket, valamint más fejlett mobilitási megoldásokat.

Újabb jelentős megállapodást kötött az AutoWallis Csoport, miután megállapodott a világ egyik legnagyobb autógyártó vállalatával, a Zhejiang Geely Holding (Geely Auto) Csoporttal a Farizon haszonjárművek kizárólagos forgalmazásáról 8 régiós országban (Magyarország mellett Ausztria, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Szlovénia). A Geely Auto tulajdonában lévő, 2016-ban indult Farizon Kína első olyan haszonjármű márkája, amely új energiaforrásra épülő teljes termékpalettát kínál, így nehéz és könnyű haszongépjárműveket, buszokat, továbbá nevéhez kötődik a világ első M100 metanol meghajtású nehéz teherautójának kifejlesztése is. A Farizon a zöld, nulla kibocsátású közlekedés támogatására törekszik, és ehhez saját fejlesztésű hajtásrendszerekkel rendelkezik. A márka az ázsiai sikereket követően a nemzetközi piacokra is belépett, jelen van Dél-Amerikában, a Közel-Keleten és Délkelet-Ázsiában, 2024-ben pedig megkezdte az európai terjeszkedését.

Ormosy Gábor, az AutoWallis Csoport vezérigazgatója a megállapodás kapcsán elmondta, hogy az AutoWallis az elsők között lépett partnerségre olyan kínai márkákkal, mint a BYD és az MG. A vállalat folyamatosan vizsgálja a további üzletfejlesztési lehetőségeket annak érdekében, hogy a Csoport 16 országos lefedettségét tovább növelje, és a Farizonnal 24-re bővülő márkakínálatát olyan innovatív és népszerű márkákkal szélesítse, melyek a következő időszak meghatározói lehetnek mind a forgalombővülést, mind pedig az eredménytermelő képesség fokozását tekintve.

Andrew Prest, az AutoWallis Csoport Nagykereskedelmi üzletágának igazgatója az új márka kapcsán elmondta, hogy a Farizon forgalmazása 2024 második felében indulhat el, kezdetben a V6E és a SuperVan modellekkel. Az AutoWallis által a Farizon kapcsán lefedett 8 országban 2023-ban 176.839 darab kishaszonjárművet helyeztek forgalomba, melynek harmadát a lengyel piac tette ki. Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a megállapodás stratégiai fontosságú, hiszen Lengyelországban az AutoWallis eddig alkatrész forgalmazással volt jelen, a mostani lépéssel a Csoport olyan jelentős piacon alapozza meg a jelenlétét, ahol az éves teljes új gépjármű-értékesítés 2023-ban 576.850 darab volt.

A Zhejiang Geely Holding Group (Geely Auto) a világ egyik legnagyobb autógyártó vállalata, számos márkával van jelen a piacon: a Geely mellett ilyen többek között az Európában is ismert Volvo, a Polestar, a Lotus, a Zeekr, a Proton és a Lynk & Co. A Geely élen jár az autóipari innovációban, beleértve az önvezető technológiákat, elektromos- és hibrid járműveket, valamint más fejlett mobilitási megoldásokat. Az elmúlt években a vállalat a szektorban betöltött pozíciójával és széleskörű tevékenységével az autóipar globális térképén is jelentős kínai szereplővé vált. 

Kapcsolódó cikkeink