Az autonóm vásárlás terén vezető pozícióra tör a Netto Németországban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 01. 16. 09:52

A Netto élelmiszerkereskedelmi vállalat január elején nyitotta meg Regensburgban első olyan németországi üzletét, amelyben a vásárlók regisztráció és check-in nélkül használhatják a Pick&Go szolgáltatás. A Netto ezen üzlete egyben Európa legnagyobb autonóm bevásárlóhelye.

A mintegy 800 négyzetméter alapterületű regensburgi üzlet 5000 terméket kínál.

– A világszerte egyedülálló „Pick&Go” koncepciónkkal úttörő szerepre törünk az autonóm vásárlásban: új regensburgi üzletünkben a ‘Pick&Go’ először lehetséges időigényes regisztráció és valós idejű bejelentkezés nélkül” – mondta el Christina Stylianou, a Netto szóvivője.

Az élelmiszer-kiskereskedő az első olyan diszkontlánc, amely 2021 végén Münchenben nyitott ‘Pick&Go’ üzletet, ám ekkor még okostelefon volt szükséges az önkiszolgáló vásárláshoz.

A regensburgi üzletbe való belépés után a mennyezeteken és polcokon elhelyezett intelligens technológia hozzárendeli a vásárlókhoz az általuk a polcokról és hűtőből kivett termékeket, és valós időben állítja össze a bevásárlókosarakat és számolja ki a vásárlás összegét. A diszkont szerint mindez anonim módon, személyes adatok gyűjtése nélkül történik.

A Mettler Toledo mérleggyártó specialistával közösen fejlesztett technológia emellett lehetővé teszi, hogy a kiválasztott zöldségek és gyümölcsök mérlegelése automatikusan megtörténjen, és az információ közvetlenül a blokkra kerüljön: a tételek ára és súlya az adott termék polcán lévő digitális kijelzőn jelenik meg.

A kosár tartalma és a vásárlás végösszege az üzlet kijáratánál lévő két gyorsterminál kijelzőjén jelenik meg anélkül, hogy az árukat a pénztárgép futószalagjára kellene helyezni vagy azt be kellene scannelni. Emellett a regensburgi üzletben hagyományos kiszolgáló pénztárak és önkiszolgáló pénztárak is működnek.

A korábbi Pick&Go koncepciókkal ellentétben a kosárösszeg nem utólag, hanem a fizetés előtt jelenik meg a gyorsterminál kijelzőjén. A vásárlók közvetlenül az üzletben lévő terminálból kapják meg a blokkot és ez a szolgáltatás jelenleg világszerte egyedülálló. A fizetés időveszteség nélkül történik kártyával, ApplePay, GooglePay vagy a Netto alkalmazással. A Netto alkalmazással fizetők automatikusan további előnyökhöz jutnak, így beválthatják például az alkalmazás kuponjait, illetve a nyugtákat papírmentesen archiválhatják az alkalmazásban.

Lebensmittelpraxis

Kapcsolódó cikkeink