1,5 milliárd forintot fektet bérfejlesztésbe az Auchan Magyarország 2017-ben

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 10. 25. 11:40

Az Auchan Magyarország Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete megállapodást kötött, melynek értelmében a vállalat 2016. november 1-től átfogó bérfejlesztést hajt végre az áruházi, központi és logisztikai területen, az úgynevezett alkalmazotti munkakörökben. Az átfogó, átlagosan 14 százalékos béremelésben az áruházlánc minden alkalmazotti munkakörben foglalkoztatott, mintegy 5400 munkatársa részesül.

Auchan

Az Auchan Magyarország munkatársai életkörülményei és elégedettségének javítása érdekében 2016. november 1-jétől bérfejlesztést hajt végre az alkalmazotti státuszú, vagyis mindazon munkavállalója körében, akik a szervezeti hierarchia szerint nem igazgatósági és nem menedzseri munkakörökben dolgoznak a magyarországi Auchan áruházakban, a vállalat logisztikai és budaörsi központjában. A bérfejlesztésnek köszönhetően mintegy 5 400 Auchan munkavállalónak átlagosan 14 százalékkal emelkedik a bruttó alapbére.


A most bejelentett lépéssel az Auchan Magyarország 1,5 milliárd forintot fektet be magyarországi munkavállalóinak bérfejlesztésébe. A 2015. október 1-jén életbe lépett, 1,2 milliárd forint értékű béremeléssel együtt a francia áruházlánc összesen 2,7 milliárd forintot fordít két év alatt magyarországi bérfejlesztésre, melynek köszönhetően ez idő alatt átlagosan 24 százalékkal növekszik áruházi munkatársainak bruttó munkabére.
„Az Auchannál a három legfontosabb alapelvünk a nyitottság, a megosztás és a bizalom, mind vásárlóink, mind munkatársaink felé. Bízunk benne, hogy ezzel a közel másfél milliárd forintos újabb befektetéssel tovább erősíthetjük magyarországi csapatunkat és jobbá tehetjük mindannyiuk életminőségét. A béremelés fő célja, hogy munkatársaink megbizonyosodjanak róla, érdemes hosszú távra tervezni az Auchannál, hiszen a kereskedelmi szektorban versenyképes jövedelemmel, és egyéb, béren kívüli juttatásokkal, valamint folyamatos fejlődési lehetőségekkel ismerjük el a munkájukat” – mondta Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója a bejelentés kapcsán.

„A kereskedelemben az állandósuló létszámhiány, a nagy fluktuáció és a megnövekedett terhelés miatt nagy szükség van a jelentősebb béremelésre. Örülünk, hogy ezt az Auchan elsőként ismerte fel és tett komoly lépést az átlagosan 14 százalékos emeléssel. Külön öröm, hogy ezt még az idén meglépi a vállalat, hiszen az emelt béreket a kollégák már december hónapban megkapják, ami az év végi hajrát is kompenzálja egy kicsit” – tette hozzá Dr. Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke.

A bejelentett alapbéremelésen felül az Auchan Magyarország továbbra is elkötelezett többszintű prémiumrendszere mellett, és számos egyéb, béren kívüli juttatással, dolgozói vásárlási kedvezménnyel, kiterjesztett szociális védőhálóval, amelynek részét képezi az élet-, betegség- és balesetbiztosítás is, versenyképes jövedelmet kínál munkatársainak. Az Auchannál a bérfejlesztést követően az áruházi alkalmazotti munkakörökben foglalkoztatott munkavállalók átlagosan elérhető havi bruttó jövedelme* 226 000 Ft. Emellett a magyarországi kiskereskedelmi szektorban egyedülálló módon a munkavállalók csatlakozhatnak a vállalati részvényesi programhoz, melynek keretében részesülnek a vállalat teljesítményének eredményéből.

Kapcsolódó cikkeink