Az átlagosnál jobb lesz az évjárat szőlő-fronton
Az eddig leszüretelt szőlő mennyisége és minősége alapján az átlagosnál jobb évjáratra számíthatnak a bortermelők. A Földművelésügyi Minisztérium szezont összegző közleménye szerint szőlőbetegségek nem csökkentették és nem rontották a leszüretelhető szőlő minőségét. A hektáronkénti termésátlag a tavalyi 7,4 tonnát hozzávetőlegesen egy tonnával haladja meg. Ezért az idén 3-3,5 millió hektoliter bor kerülhet a pincékbe
Kapcsolódó cikkeink
Még több cikk hasonló témában >
További cikkeink
Megjelent a Trade magazin legújabb száma!
A digitális verzió ezúttal is bővített formában jelent meg, és olvasható a levél…
Tovább olvasom >Éder Tamás: már nem a sonka a húsvét sztárja
Az éves forgalom 30-40 százalékát teszi ki a húsvéti ünnepkör…
Tovább olvasom >4,7%-ra emelkedett a munkanélküliségi ráta
A 2023. december és 2024. február közötti három hónapban a…
Tovább olvasom >