Az átlagosnál jobb lesz az évjárat szőlő-fronton
Az eddig leszüretelt szőlő mennyisége és minősége alapján az átlagosnál jobb évjáratra számíthatnak a bortermelők. A Földművelésügyi Minisztérium szezont összegző közleménye szerint szőlőbetegségek nem csökkentették és nem rontották a leszüretelhető szőlő minőségét. A hektáronkénti termésátlag a tavalyi 7,4 tonnát hozzávetőlegesen egy tonnával haladja meg. Ezért az idén 3-3,5 millió hektoliter bor kerülhet a pincékbe
Kapcsolódó cikkeink
Még több cikk hasonló témában >
További cikkeink
Csökkent a legtöbb tejtermék ára áprilisban
Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a nyerstej országos termelői…
Tovább olvasom >Európai Központi Bank: a vízhiány jelenti a legjelentősebb természeti kockázatot az európai gazdaság számára
A felszíni vízhiány jelenti a legjelentősebb természeti kockázatot az európai…
Tovább olvasom >Új lendületet vett a magyar tengeri konténerforgalom
Miután tavaly a Szuezi-csatorna lezárása és a globális útvonalak átszervezése…
Tovább olvasom >