Az amerikaiak az étel 40 százalékát kidobják
Egy amerikai felmérés szerint az ország lakosai manapság 50 százalékkal több ételt dobnak ki, mint 1974-ben. Naponta és fejenként átlagosan 1400 kalóriányi étel kerül a kukába.
Mindeközben a mezőgazdasági minisztérium felmérése szerint az Egyesült Államokban 4,7-ről 6,7 millióra nőtt tavaly azok száma, akiknek a mindennapi betevő megszerzése is gondot okoz. Világszerte egymilliárd ember nem jut elegendő táplálékhoz.
Az új számításokat nem a korábbi módszerekkel végezték, vagyis nem kérdőíveket osztogattak és kukákban turkáltak a kutatók. Egyszerűen kiszámolták az éves elfogyasztott táplálékmennyiség és a lakosság népességi és súlyadatai alapján becsült fogyasztásának különbségét – írja a Penzcentrum.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Növekszik a 3D-nyomtatott hús elfogadottsága Németországban
Németországban egyre nyitottabbak a fogyasztók a 3D-nyomtatott, laboratóriumi körülmények között…
Tovább olvasom >Mélytechnológiai központot nyit a Nestlé az innováció felgyorsítására
Új mélytechnológiai központ létrehozását tervezi a Nestlé Svájcban, hogy megerősítse…
Tovább olvasom >Új saját márkás hús-termékcsaládot vezet be a Lidl az USA-ban
A Lidl US első alkalommal vezet be saját márkás frisshús-termékcsaládot…
Tovább olvasom >