Az amerikaiak az étel 40 százalékát kidobják
Egy amerikai felmérés szerint az ország lakosai manapság 50 százalékkal több ételt dobnak ki, mint 1974-ben. Naponta és fejenként átlagosan 1400 kalóriányi étel kerül a kukába.
Mindeközben a mezőgazdasági minisztérium felmérése szerint az Egyesült Államokban 4,7-ről 6,7 millióra nőtt tavaly azok száma, akiknek a mindennapi betevő megszerzése is gondot okoz. Világszerte egymilliárd ember nem jut elegendő táplálékhoz.
Az új számításokat nem a korábbi módszerekkel végezték, vagyis nem kérdőíveket osztogattak és kukákban turkáltak a kutatók. Egyszerűen kiszámolták az éves elfogyasztott táplálékmennyiség és a lakosság népességi és súlyadatai alapján becsült fogyasztásának különbségét – írja a Penzcentrum.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Újra növekedési pályán a biopiac
A globális biopiac 2023-ban újra növekedési pályára állt, elérve a…
Tovább olvasom >Fejenként 62 kg ételt pazarolunk el évente
Egyre égetőbb problémát jelent az élelmiszer-hulladék és a túlfogyasztás: a…
Tovább olvasom >MNB: az árstabilitás a tartós növekedés alapja
A jegybank új vezetése elkötelezett az árstabilitás elérése és fenntartása…
Tovább olvasom >