Az amerikaiak az étel 40 százalékát kidobják
Egy amerikai felmérés szerint az ország lakosai manapság 50 százalékkal több ételt dobnak ki, mint 1974-ben. Naponta és fejenként átlagosan 1400 kalóriányi étel kerül a kukába.
Mindeközben a mezőgazdasági minisztérium felmérése szerint az Egyesült Államokban 4,7-ről 6,7 millióra nőtt tavaly azok száma, akiknek a mindennapi betevő megszerzése is gondot okoz. Világszerte egymilliárd ember nem jut elegendő táplálékhoz.
Az új számításokat nem a korábbi módszerekkel végezték, vagyis nem kérdőíveket osztogattak és kukákban turkáltak a kutatók. Egyszerűen kiszámolták az éves elfogyasztott táplálékmennyiség és a lakosság népességi és súlyadatai alapján becsült fogyasztásának különbségét – írja a Penzcentrum.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A vásárók kedvenc FMCG-márkái – YouGov Brand Footprint 2025
Az elemzés alapja a CRP (Consumer Reach Points) mutató, amely…
Tovább olvasom >Drágul a csirke, drágul a tojás – ez vár most a magyar vásárlókra
Jelentős áremelkedés zajlott le a hazai baromfipiacon az elmúlt hónapokban…
Tovább olvasom >Szárnyalnak az árak a baromfipiacon: drágult a csirke, a pulyka és a tojás is
Az elmúlt hónapokban látványos áremelkedés zajlott le a hazai baromfi-…
Tovább olvasom >