Az amerikaiak az étel 40 százalékát kidobják
Egy amerikai felmérés szerint az ország lakosai manapság 50 százalékkal több ételt dobnak ki, mint 1974-ben. Naponta és fejenként átlagosan 1400 kalóriányi étel kerül a kukába.
Mindeközben a mezőgazdasági minisztérium felmérése szerint az Egyesült Államokban 4,7-ről 6,7 millióra nőtt tavaly azok száma, akiknek a mindennapi betevő megszerzése is gondot okoz. Világszerte egymilliárd ember nem jut elegendő táplálékhoz.
Az új számításokat nem a korábbi módszerekkel végezték, vagyis nem kérdőíveket osztogattak és kukákban turkáltak a kutatók. Egyszerűen kiszámolták az éves elfogyasztott táplálékmennyiség és a lakosság népességi és súlyadatai alapján becsült fogyasztásának különbségét – írja a Penzcentrum.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >