Az amerikai élelmiszerek jelentős része tartalmaz génkezelt összetevőket
A legtöbb dobozolt, csomagolt áru GMO-összetevőket rejthet, de a fogyasztók többnyire nincsenek tisztában ezzel, mert a gyártók ilyen információt nem tüntetnek fel az élelmiszereken.
Az Egyesült Államokban az
élelmiszeráruházak termékeinek 65
százaléka tartalmaz genetikailag módosított
összetevőt, és erről a vásárlók
mit sem sejtenek -derült ki a CBS egyik tudósításából.
A hírcsatorna információi szerint az amerikai
szójatermés több mint 90 százaléka
genetikailag módosított, a kukoricaültetvények
csaknem háromnegyedén GMO fajtákat termesztenek.
A szójaolaj és kukoricaszirup előállító
vállalatok keményen harcolnak azért, hogy ne
kelljen megjelölni a GMO-tartalmat, mert attól félnek,
hogy a vásárlók elfordulnának sok
élelmiszertől, ha feltüntetnék azokon ezt az
információt.
A CBS News felmérése
szerint az amerikai fogyasztók 87 százaléka
szeretné, hogy az élelmiszereken feltüntessék
a GMO-összetevőket, ahogyan ez Európában és
Japánban is történik.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Hullámok a cégtrendben – a felszámolások és cégalapítások változó arcai
Csökkenő megszűnések mellett is csökkenő cégszámok a cégtrendben. A cégalapítási…
Tovább olvasom >IGD: A retail média és a hatékonyságnövelés fontos lesz 2024-ben
Az alábbi cikkünkben azt az IGD nemrégiben megjelent előrejelzésében felvázolt öt…
Tovább olvasom >Óvatosan, de tudatosan terveznek a hazai vállalkozások – VOSZ Barométer üzleti hangulatelemzés – 2024. I. negyedév
A bizonytalanság továbbra is erősen érezhető a hazai vállalkozások üzleti…
Tovább olvasom >