Az amerikai élelmiszerek jelentős része tartalmaz génkezelt összetevőket
A legtöbb dobozolt, csomagolt áru GMO-összetevőket rejthet, de a fogyasztók többnyire nincsenek tisztában ezzel, mert a gyártók ilyen információt nem tüntetnek fel az élelmiszereken.
Az Egyesült Államokban az
élelmiszeráruházak termékeinek 65
százaléka tartalmaz genetikailag módosított
összetevőt, és erről a vásárlók
mit sem sejtenek -derült ki a CBS egyik tudósításából.
A hírcsatorna információi szerint az amerikai
szójatermés több mint 90 százaléka
genetikailag módosított, a kukoricaültetvények
csaknem háromnegyedén GMO fajtákat termesztenek.
A szójaolaj és kukoricaszirup előállító
vállalatok keményen harcolnak azért, hogy ne
kelljen megjelölni a GMO-tartalmat, mert attól félnek,
hogy a vásárlók elfordulnának sok
élelmiszertől, ha feltüntetnék azokon ezt az
információt.
A CBS News felmérése
szerint az amerikai fogyasztók 87 százaléka
szeretné, hogy az élelmiszereken feltüntessék
a GMO-összetevőket, ahogyan ez Európában és
Japánban is történik.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
10 éves a magyar Black Friday – az akcióvadászattól a tudatos vásárlásig
A Black Friday Magyarországon 10 év alatt sokat változott: míg…
Tovább olvasom >77 ezer forint: ennyit terveznek idén költeni a magyarok karácsonyi ajándékra
Szeretteinkkel szívesebben találkozunk személyesen karácsonykor, az ajándékokat viszont egyre gyakrabban…
Tovább olvasom >A diabétesz előszobája: az elhízás megháromszorozza a cukorbetegség kialakulásának kockázatát
Miközben a cukorbetegséghez és annak szövődményeihez köthető halálozás folyamatosan nő…
Tovább olvasom >