Az amerikai élelmiszerek jelentős része tartalmaz génkezelt összetevőket
A legtöbb dobozolt, csomagolt áru GMO-összetevőket rejthet, de a fogyasztók többnyire nincsenek tisztában ezzel, mert a gyártók ilyen információt nem tüntetnek fel az élelmiszereken.
Az Egyesült Államokban az
élelmiszeráruházak termékeinek 65
százaléka tartalmaz genetikailag módosított
összetevőt, és erről a vásárlók
mit sem sejtenek -derült ki a CBS egyik tudósításából.
A hírcsatorna információi szerint az amerikai
szójatermés több mint 90 százaléka
genetikailag módosított, a kukoricaültetvények
csaknem háromnegyedén GMO fajtákat termesztenek.
A szójaolaj és kukoricaszirup előállító
vállalatok keményen harcolnak azért, hogy ne
kelljen megjelölni a GMO-tartalmat, mert attól félnek,
hogy a vásárlók elfordulnának sok
élelmiszertől, ha feltüntetnék azokon ezt az
információt.
A CBS News felmérése
szerint az amerikai fogyasztók 87 százaléka
szeretné, hogy az élelmiszereken feltüntessék
a GMO-összetevőket, ahogyan ez Európában és
Japánban is történik.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Lassanként visszaépülhet a kiskereskedelmi forgalom és lakossági fogyasztás
A kiskereskedelmi forgalom alakulása és a lakossági fogyasztás visszaépülése az…
Tovább olvasom >Túl vagyunk 2 millió visszaváltott palackon, de még vannak gondok
Az év eleje óta Magyarországon vissza lehet váltani a fém,…
Tovább olvasom >NAK-FruitVeB: jó szezonra számítanak a csemegekukorica termelők
Idén jó szezonra számítanak a termelők, bőven jut a feldolgozóiparba…
Tovább olvasom >