A megfizethető lakhatást támogatja az Amazon

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2021. 01. 11. 11:10

Az Amazon a legutóbbi olyan amerikai technológiai óriás, amely elkötelezte magát a megfizethető lakhatás támogatása mellett – írja az origo. A vállalat összesen több mint 2 milliárd dollárral kívánja támogatni a területet egy alapon keresztül.

Az Amazon a napokban jelentette be, hogy létrehoznak egy több mint 2 milliárd dolláros alapot, amely lehetővé teszi 20.000 ingatlan megépítését vagy fenntartását, szerte az Egyesült Államokban – írja a BBC.


A TŐKÉT ELSŐSORBAN KEDVEZŐ KAMATOZÁSÚ HITELEK FOLYÓSÍTÁSÁRA HASZNÁLJÁK MAJD FÖL, ALACSONY KERESETŰ CSALÁDOK SZÁMÁRA.

A projekt nem meglepő, ha azt nézzük, hogy az USA-ban évek óta érezhetően emelkednek az ingatlanárak és a bérleti díjak. A lakásárak több mint 6 százalékkal nőttek 2012 óta, amit nem követett az átlagos dolgozók béremelkedése. A bérleti díjak a koronavírus-járvány előtt szintén komoly emelkedést mutattak, azonban ezen a téren tavaly mérséklődött a drágulás.

Az Amazon azonban nem az első technológiai vállalat, amely hasonló projektet indított. 2019-ben a Microsoft, az Apple, a Facebook, a Google és más techcégek kötelezték el magukat, hogy több százmillió dollárt fordítanak a lakhatási költségek enyhítésére.

Az e-kereskedelmi óriás kezdeményezése elsősorban olyan városokat érint majd, ahol a társaság komoly dolgozói létszámmal van jelen. Ilyen például Seattle, Nashville vagy Washington DC.

A CÉG KÖZLÉSE SZERINT OLYAN CSALÁDOKAT CÉLOZNAK ELSŐSORBAN, AMELYEK KERESETE A TÉRSÉG MEDIÁN JÖVEDELMÉNEK MAXIMUM 80 SZÁZALÉKÁT ÉRI EL.

Ezzel párhuzamosan az Amazon olyan szervezeteket is támogatni fog, amelyek a megfizethető lakhatással foglalkoznak.

Egy átlagos Amazon dolgozó egyébként 2019-ben 36.640 dolláros éves fizetést vihetett haza, ami durván az országos átlagnak felel meg. (origo)

 

Kapcsolódó cikkeink