Az Amazon Go technológiája harmadik fél számára is elérhetővé vált

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2020. 03. 15. 18:58

Az Amazon.com Inc új üzletágat indít, amely az önkiszolgáló üzleteket működtető technológia más kereskedelmi cégek felé történő értékesítésével foglalkozik. A világ legnagyobb e-kereskedelmi cége már „több” aláírt megállapodásról beszél. A „Just Walk Out technology by Amazon” néven futó szolgáltatásról az érdeklődők külön weboldalon tájékozódhatnak.

A nagy reményekkel kecsegtető vállalkozás jól tükrözi az Amazon stratégiáját, mely szerint belső kapacitásokat épít, hogy azokat aztán mások számára is vonzó szolgáltatássá alakítsa. Az Amazon Go volt az, amely a kasszanélküli üzleteket általánosan elfogadottá tette, és a cégvezetés meggyőződése, hogy az új üzletág sikerét is a vásárlói preferenciák fogják meghatározni.

A technológiát – a mennyezeti kamerákat és szenzorokat – a partnerüzletekbe az Amazon telepíti, amelyhez 24/7 támogatást is biztosít. Az üzletbe bejutni – az Amazon Go üzletektől eltérően – hitelkártyával lehet egy forgóajtón keresztül, az árucikkeket pedig a vásárlók egy virtuális bevásárlókocsiba teszik. Az üzlet elhagyásakor a bevásárlás végösszegét az üzlet a hitelkártyára terheli – így se vonalkódra, se sorbanállásra nincs szükség.

Kapcsolódó cikkeink