Az Amazon Európában alkalmazott minden csomagolása újrahasznosítható lett

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 11. 20. 09:08

Az Amazon által az európai szállításokhoz használt valamennyi doboz, zsák és boríték újrahasznosítható lett. Emellett a vállalat állítása szerint egyre több rendelést szállít ki további csomagolás nélkül a vásárlóknak.

Az újrahasznosíthatóság vonatkozik minden, az európai Amazon-oldalakon, ahol a vállalat maga az eladó fél, és minden azon a harmadik fél eladóktól történő megrendelések kiszállításakor alkalmazott csomagolásra, amelyek esetében az Amazon kezeli a megrendeléseket (Fulfilment by Amazon vagy FBA).

Emellett a vállalat közlése szerint a beszállítókkal kötött megállapodásoknak köszönhetően több mint 50%-kal nőtt a kiegészítő csomagolás nélkül szállított termékek száma Európában. A kellően tartós csomagolás ugyanis elég ahhoz, hogy a vásárlóhoz sértetlenül jusson el, az Amazon a megrendelés leadása után csak egy kézbesítési címet tartalmazó címkét helyez el rajta.

Hollandiában az Amazon „Ships in Product Packaging” néven nemrégiben programot vezetett be a külső doboz nélküli szállítás népszerűsítésére. Az eredeti termékcsomagolásban való biztonságos kézbesítést biztosítandó valamennyi termék leesés-tesztet végzett a vállalat, melyeken a termékek sikerrel átmentek. A vásárlók a rendelési folyamat során kapnak tájékoztatást arról, hogy a terméken további külső csomagolás nincs azzal, hogy a vásárló kérheti azt, ha szükséges, például ajándék esetében.

Az Amazon közleményében hangsúlyozza, hogy ezek a kezdeményezések hozzájárulnak a műanyagfelhasználás csökkentéséhez:

– Becsléseink szerint 2019 óta több mint egymilliárd egyszer használatos műanyag zacskó használatát iktattuk ki európai elosztóhálózatunkból.

Ecommerce News

Kapcsolódó cikkeink