Az alkoholmentes italok piaca Európában elérheti a 15,4 milliárd eurót

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 03. 20. 09:24

Egyre több fogyasztó fordul az alkoholmentes borok és sörök felé, aminek köszönhetően ezek piacának mérete tavaly elérte a 8,6 milliárd eurót Európában.

A The International Market Analysis Research and Consulting Group (IMARC) kutatása szerint a teljes piac mérete 2032-re várhatóan eléri a 15,4 milliárd eurót, miután az idei évtől számítva 6,56%-kal bővül.

Az alacsony alkoholtartalmú és alkoholmentes borok és sörök európai piacának számottevő bővülése köszönhető a fogyasztók növekvő egészségtudatosságának, valamint az alacsony kalóriatartalmú és alacsony cukortartalmú italok egyre szélesebb körű elterjedésének.

A tanulmány azt írja, hogy az alkoholfogyasztás hatásaival kapcsolatos növekvő tudatosság fokozta azon alkoholmentes alternatívák iránti keresletet, amelyek a hagyományos alkoholtartalmú italok ízét és élményét kínálják, és ez a piac növekedésének hajtómotorja.

Az alkoholmentes italok európai piacán újonnan megjelent trendek közé tartozik a K+F tevékenységekbe történő növekvő beruházás a termékek ízprofiljának és általános minőségének javítása érdekében, hogy azok egyre többek számára legyenek vonzóbbak.

Szintén jelentős növekedési tényezőt jelent az alkoholmentes borok és sörök, így a kézműves és prémium termékek könnyebb hozzáférhetősége az online platformokon keresztül– áll a közleményben.

A tanulmány szerint a kulcsfontosságú szereplők mind gyakoribb marketing- és promóciós aktivitása tovább katalizálja a piacot.

A jelentés szerint „az innovatív csomagolási és márkaépítési stratégiák alkalmazása egy másik kulcsfontosságú trend, amelynek célja a fiatalabb demográfiai csoportok és az egészségtudatos fogyasztók vonzása, ami várhatóan újabb lendületet adhat a piacnak a vizsgált időszakban”.

The Drinks Business

Kapcsolódó cikkeink