Az ALDI a palackozott víz porciózásával reagál a kánikulára az Egyesült Királyságban

Szerző: Gáspár Kinga Dátum: 2022. 07. 18. 08:45

Az Aldi megkezdi a  palackozott víz vásárlásának korlátozását, mivel a hőmérséklet tovább emelkedik az Egyesült Királyságban a hőhullám miatt. A diszkontbolt személyenként egyféle palackozott víz vásárlását engedi.

Személyenként egyfajta palackozott vizet lehet vásárolni az ALDI-ban jövő héttől

A vásárlók egy figyelmeztető táblát vettek észre a dél-londoni Streatham üzletben, amely figyelmeztette őket, hogy a jövő héten „Maximum 1 fajta víz személyenként” vásárolható.

A hőmérséklet az Egyesült Királyságban soha nem érte el a 40 ºC-ot, ám 2022 júniusának végén az időjárás-előrejelzések július közepére ilyen magas hőmérsékletet prognosztizáltak. Jelenleg a legmagasabb hivatalosan feljegyzett hőmérséklet az Egyesült Királyságban 38,7 °C, amit 2019. július 25-én regisztráltak a Cambridge-i Botanikus Kertben.

A magas hőmérséklet már káoszt okozott a vásárlók körében az Egyesült Királyságban. A hőhullám a rozé, a fagylaltok és a legyezők értékesítésének növekedéséhez vezetett és 50-szeresre nőtt az online vásárlások aránya
a múlt héten, mint 2021 azonos hetében, mivel a kormány vörös riasztást adott ki a hőség miatt. A kereskedő szerint az elektromos ventilátorok online értékesítése több mint 5000%-kal nőtt, miközben a pancsolómedencék és a dezodorok eladásai rekordmagasságot értek el.

Retail Gazette

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkeink