Az Alcampo, az Ocado és a Prologis közösen létesítenek fulfilment központot Madridban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 12. 09. 09:52

Az Alcampo és az Ocado technológiai vállalat partnerségre lépett a Prologis, Inc. ingatlanlogisztikai céggel egy új fulfilment központ (CFC) fejlesztése céljából Madridban.

Az Alcampo által tervezett Prologis Park San Fernando DC3 alapterülete 30.000 négyzetméter. A létesítmény 36 dokkolóval – 21 teherautók és 15 furgonok számára – rendelkezik majd.

A vállalat a tervek szerint 2023 harmadik negyedévében fejezi be a telephely építését, amely így 2024-ben kezdheti meg a mintegy nyolcmillió fogyasztó által lakott területet ellátó működését – jelezte közleményében az Alcampo.

Az Ocado Smart Platform (OSP) az Alcampo figitális kereskedelmi képességeit fogja tovább erősíteni – jegyezte meg a kiskereskedő.

“Ennek az Ocado technológiája által támogatott automatizált raktárnak köszönhetően vezető szerepet fogunk betölteni Spanyolországban a figitális élelmiszeriparban és teljesíthetjük azt a vásárlóknak tett ígéretünket, miszerint mindenki maga döntheti el, mit, hogyan, mikor és hol vásárol” – nyilatkozta Américo Ribeiro, az Alcampo ügyvezető igazgatója.

Összhangban a Prologis, az Alcampo és az Ocado fenntartható mobilitás iránti elkötelezettségével az új központban elektromos töltőpontok is helyet kapnak.

Azt, hogy a Prologis Park San Fernando DC3 építésének tervezésekor figyelembe vették a környezetet, a BREEAM minősítés igazolja.

ESM

Kapcsolódó cikkeink