Az agrárkamara országos integrációs rendszer kiépítését szorgalmazza

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 03. 16. 11:04

Az agrárium szétszabdaltsága miatt szükséges egy olyan integrációs rendszer kiépítése, amely helyi, regionális és országos szinten is rendelkezésre áll – mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke az M1 aktuális csatornán.

buza

Az Agrárkamara javaslata szerint az integráció a különböző garanciák mellett olyan középtávú együttműködés, amely a pénzügyi, technikai, genetikai, finanszírozási és értékesítési kockázatközösséget szabályozza úgy, hogy abban mindegyik fél megtalálja a számára megnyugtató biztonsági pontokat – fejtette ki az agrárkamara elnöke.
Hozzátette, hogy Magyarországon például a baromfitartás- és feldolgozás területén kifejezetten jól működik az integráció, azonban a mezőgazdasági termelés tömegszerűen legnagyobb volumenű ágazata, a szántóföldi növénytermesztés kevésbé jól integrált, így van benne fejlődési potenciál.
Az agrárkamara elnöke emlékeztetett arra is, hogy a gazdák május elejéig még véleményezhetik a közös agrárpolitikát. Az Európai Unió bizottságához befutó kérdőívet a gazdák magyar nyelven a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara honlapján tölthetik ki. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink