Autonóm házhozszállítással kísérletezik a Carrefour és a Goggo Network

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 12. 07. 09:12

A francia Carrefour a Goggo Network autonóm házhozszállítási szolgáltatóval összefogva teszteli a Carrefour Drive megrendelések autonóm kiszállítását a Párizstól délre fekvő Plateau de Saclay lakosai számára.

A lánc szerint a következő generációs önvezető szállítójármű közúti közlekedésre alkalmas, és akár 70 km/h sebességgel is képes haladni.

A szolgáltatás a Massyban található Carrefour Drive üzlet 15 kilométeres körzetében élő vásárlók, közöttük különösen az Institut Polytechnique de Paris diákjai számára lesz elérhető.

A szolgáltatás igénybevételéhez a vásárlók egyszerűen kiválasztanak egy szállítási időpontot, és ettől kezdve minden magától megy: a megrendeléseket a Plessis-Pâté automatizált raktárában történő összekészítést követően a Massy-ban működő Carrefour Drive-ba küldik, ahol az felkerül az önvezető járműre, amely a csomagot házhoz szállítja. Miután a jármű megérkezett a célállomásra, a vásárlók egy SMS-ben küldött kód segítségével a saját csomagjukat tartalmazó tárolót feloldva átvehetik rendelésüket.

“Megtisztelő számunkra, hogy a Carrefour csoport bizalmat szavazott nekünk és együtt dolgozhatunk a jövő automatizált utolsó mérföldes szállítási szolgáltatásain” – mondta el Yasmine Fage, a Goggo Network társalapítója. “Ez a stratégiai partnerség egy vezető kiskereskedelmi lánccal tökéletesen illeszkedik a Goggo Network azon törekvéséhez, hogy az autonóm logisztika jövőjét előkészítse.”

ESM

Kapcsolódó cikkeink