Autómentes IKEA épül Bécsben

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 08. 08. 11:01

Az áruházlánc történetében is egyedülálló koncepciót követ az IKEA új bécsi áruháza, ami várhatóan 2021-re készül el: a külváros helyett a belvárosban, a Westbahnhofnál kap helyet és teljesen autómentes lesz, ami nem is akkora probléma, ugyanis a piackutatások szerint a belvárosban lakók kétharmadának már egyáltalán nincs autója – olvasható az Indexen. A Mariahilfer Straßéra tervezett új bútorbolt viszont megközelíthető lesz tömegközlekedési eszközökkel, gyalog és biciklivel.

Az új áruháznak ezért parkolója nem lesz, de 24 órán belül mindent házhoz szállítanak majd: a megrendelt termékek egy logisztikai centrumból kerülnek majd a vásárlókhoz, amelynek hamarosan elkezdik az építését a 21. kerületben.

De nemcsak ebben lesz rendhagyó az új bécsi IKEA-áruház, hanem a kinézete is eltér majd a szokásostól. A többszintes épület homlokzatán zárt és nyitott elemek váltakoznak majd, amelyek tele lesznek növényekkel, a fényt beengedő felületekkel, világos kirakatszakaszokkal és fákkal. Az építési munkák várhatóan 2019 őszén kezdődnek. (index, Stubnya Bence)

Kapcsolódó cikkeink