Ausztriai magyarok körében indít turizmus-népszerűsítő mozgalmat a Magyar Turizmus Zrt.

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 03. 13. 11:10

Diaszpóra-programot indít az Ausztriában élő magyarok körében a Magyar Turizmus Zrt., hogy közvetítésükkel növekedhessen a Magyarországon töltött osztrák vendégéjszakák száma – jelentette az osztrák rádió kisebbségi szerkesztősége a Turizmus Online cikke alapján.


Az osztrák zászló színeiről “Rot-Weiss-Rot in Ungarn” (Vörös-fehér-vörös Magyarországon) munkanévre keresztelt mozgalom lényege, hogy az Ausztriában élő magyarok, valamint a magyar érzelmű osztrákok katalizátor szerepet töltsenek be abban, hogy minél több osztrák ismerősük, rokonuk, barátjuk válassza pihenés, nyaralás, konferenciák céljára Magyarországot – olvasható az MT Zrt. internetes tájékoztatójában.

Az egyelőre kísérleti jelleggel induló akció jelenlegi szakaszában, áprilisig az MT Zrt. bécsi képviseletének koordinációja mellett kedvezményes internetes üdülési és programajánlatokat gyűjtenek a magyarországi szolgáltatóktól. A programot hivatalosan májusban indítják útnak.

Az MT Zrt. becslése szerint közel tízezerrel növekedhet így az osztrák vendégéjszakák száma. A következő években 20-30 ezer vendégéjszaka is elérhető, ami egymilliárd forintos többlet forgalmat generálhat. Az akció elindítása szinte semmilyen plusz költségvetési forrást nem igényel, csak az MT Zrt. és az ausztriai magyar képviseletek kapcsolati tőkéjére támaszkodik, így kockázatot nem rejt magában és megtérülő, hosszú távon is fenntartható többlet forgalmat gerjeszt.

Az elmúlt években folyamatosan növekedett az Ausztriából érkező vendégforgalom – olvasható a közleményben. A 2010-es adatok szerint Ausztria volt a magyarországi turizmus második legnagyobb küldőpiaca, az országok lakosságszámához viszonyítva pedig a legnagyobb. (Pálfy M. Katalin, MTI)

Kapcsolódó cikkeink