Ausztriában megjelentek 3D-nyomtatott élelmiszerek
Ausztria történelmet írt azzal, hogy a világon először 3D-nyomtatással készült élelmiszereket tették elérhetővé a boltokban.

A kép illusztráció
A 3D-nyomtatás fenntarthatósági előnyökkel jár, mivel jóval kevesebb szén-dioxidot bocsát ki és kevesebb édesvizet használ fel a hagyományos élelmiszertermeléshez képest.
Ausztria történelmet írt azzal, hogy a világon először 3D-nyomtatással készült élelmiszereket tették elérhetővé a boltokban. A Revo Foods által kifejlesztett vegán „lazactermék” a gombákból származó mikoproteinből készül, és egészséges tápanyagokban gazdag, például omega-3 zsírsavakat tartalmaz.
A 3D-nyomtatás fenntarthatósági előnyökkel jár, mivel jóval kevesebb szén-dioxidot bocsát ki és kevesebb édesvizet használ fel a hagyományos élelmiszertermeléshez képest.
Ezenkívül a technológia számos más élelmiszer nyomtatására is alkalmazható, és a konyhákban is megjelenhet, segítve a kalória- és tápanyagtartalom nyomon követését. A 3D-nyomtatott élelmiszerek forradalmi lehetőségeket nyitnak az élelmiszeriparban és a fenntarthatóság terén.
Kapcsolódó cikkeink
Kevesebb kávét ittak tavaly a németek
A Német Kávészövetség (Deutscher Kaffeeverband) friss adatai szerint 2024-ben Németországban…
Tovább olvasom >Csökkenti a borcsomagolás mennyiségét az Aldi az Egyesült Királyságban
Az Aldi brit leányvállalata 2024 végéig megszünteti a saját márkás,…
Tovább olvasom >Fenntarthatósági kérdésekre kell válaszolnia a magyar cégeknek
Már csak pár hónapja van a magyar cégeknek arra, hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >