Ausztriában megjelentek 3D-nyomtatott élelmiszerek
Ausztria történelmet írt azzal, hogy a világon először 3D-nyomtatással készült élelmiszereket tették elérhetővé a boltokban.
A 3D-nyomtatás fenntarthatósági előnyökkel jár, mivel jóval kevesebb szén-dioxidot bocsát ki és kevesebb édesvizet használ fel a hagyományos élelmiszertermeléshez képest.
Ausztria történelmet írt azzal, hogy a világon először 3D-nyomtatással készült élelmiszereket tették elérhetővé a boltokban. A Revo Foods által kifejlesztett vegán „lazactermék” a gombákból származó mikoproteinből készül, és egészséges tápanyagokban gazdag, például omega-3 zsírsavakat tartalmaz.
A 3D-nyomtatás fenntarthatósági előnyökkel jár, mivel jóval kevesebb szén-dioxidot bocsát ki és kevesebb édesvizet használ fel a hagyományos élelmiszertermeléshez képest.
Ezenkívül a technológia számos más élelmiszer nyomtatására is alkalmazható, és a konyhákban is megjelenhet, segítve a kalória- és tápanyagtartalom nyomon követését. A 3D-nyomtatott élelmiszerek forradalmi lehetőségeket nyitnak az élelmiszeriparban és a fenntarthatóság terén.
Kapcsolódó cikkeink
Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >DRS-rendszer Magyarországon: tanácsok a sikeres visszaváltáshoz
2024. január 1-jén indult el Magyarországon a DRS (Deposit Return…
Tovább olvasom >Start-uppal együttműködve kínál fenntarthatóbb kávét a német Kaufland
A Cotierra nevű startuppal együttműködésben törekszik a Kaufland arra, hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >