Augusztus végén rendezik a Vegetáriánus Fesztivált Budapesten
Relaxációs foglalkozásokat, ételkóstolókat, öko- és bio-termékbemutatókat, zenei és táncprogramokat, valamint filmvetítéseket is láthat a közönség a budapesti Vegetáriánus Fesztiválon augusztus 26-án és 27-én.
A 21. Vegetáriánus fesztiválon lesz főzőszoba is, ahol az ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók, valamint idén először a fesztivál keretein belül szervezik meg a növényi alapú táplálkozás első budapesti szakmai szimpóziumát is – közölték a szervezők az MTI-vel.
A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban rendezett programon szó lesz többek közt a vegán életmódról, a nyers táplálkozásról, a gluténmentes étrendről, a várandósság és az egészséges táplálkozás kérdéseiről, valamint az inzulirezisztenciából és a cukorbetegségből való gyógyulásról is.
A fesztivál célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket és rámutasson a sok zöldség és gyümölcs felhasználásával készült ételek egészségmegőrző hatására.
A két nap alatt a látogatók számára lehetőség nyílik majd természetgyógyászokkal folytatott konzultációra, előadást tartanak táplálkozási szakemberek, lesz csoportos jóga, relaxációs foglalkozás, masszázs, ételkóstoló is. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Bezár a Michelin által ajánlott Laurel Étterem Budapesten
Öt év működés után bezár a Laurel Budapest, a Michelin…
Tovább olvasom >MDOSZ: Elkészült az ovisoknak szóló OKOSTÁNYÉR®
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) új táplálkozási ajánlást adott…
Tovább olvasom >Ötven új hely a Magyar Konyha Balaton 2024 Gasztrokalauzában
Mintegy háromszáz étterem, strandbisztró, kávézó, lángosozó és cukrászda, köztük ötven…
Tovább olvasom >További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >