Augusztus végén rendezik a Vegetáriánus Fesztivált Budapesten
Relaxációs foglalkozásokat, ételkóstolókat, öko- és bio-termékbemutatókat, zenei és táncprogramokat, valamint filmvetítéseket is láthat a közönség a budapesti Vegetáriánus Fesztiválon augusztus 26-án és 27-én.
A 21. Vegetáriánus fesztiválon lesz főzőszoba is, ahol az ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók, valamint idén először a fesztivál keretein belül szervezik meg a növényi alapú táplálkozás első budapesti szakmai szimpóziumát is – közölték a szervezők az MTI-vel.
A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban rendezett programon szó lesz többek közt a vegán életmódról, a nyers táplálkozásról, a gluténmentes étrendről, a várandósság és az egészséges táplálkozás kérdéseiről, valamint az inzulirezisztenciából és a cukorbetegségből való gyógyulásról is.
A fesztivál célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket és rámutasson a sok zöldség és gyümölcs felhasználásával készült ételek egészségmegőrző hatására.
A két nap alatt a látogatók számára lehetőség nyílik majd természetgyógyászokkal folytatott konzultációra, előadást tartanak táplálkozási szakemberek, lesz csoportos jóga, relaxációs foglalkozás, masszázs, ételkóstoló is. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Spárgaszezon indul Magyarországon: exportnagyhatalom vagy gasztronómiai lehetőség?
Miközben Nyugat-Európában tavaszi csemegeként ünneplik, itthon még mindig csak szűk…
Tovább olvasom >HNT: hamarabb érnek tudatos borfogyasztóvá a mai fiatal felnőttek
Az elmúlt két évben jelentősen nőtt az alkalmi borfogyasztók aránya…
Tovább olvasom >Top 10 légitársaság, ahol a fedélzeti étkezés gasztronómiai élmény – Íme, a Food & Wine rangsora
A „repülős kaja” kifejezés sokáig egyet jelentett a középszerűség szinonimájával,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Portugieser csúcstalálkozó: Megvannak a jubileum győztesei
Április 23-án immár tizedik alkalommal szerveztek nemzetközi versenyt a portugieser…
Tovább olvasom >Egyre nagyobb fesztivált csapnak a gin körül
A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag…
Tovább olvasom >Bioélelmiszerek a közétkeztetésben a IV. Magyar Gasztronómia Napján
2025. április 26-27-én tartják a IV. Magyar Gasztronómia Napját. A…
Tovább olvasom >