Besokallt az NGM: augusztus 31. a kasszacsere utolsó napja

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 08. 01. 11:50

Augusztus 31. után már csak online pénztárgépet használhatnak a vállalkozások – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium, miután a csere véghatáridejéről egyeztetett a Pénztárgép Munkabizottság – írja az Index. Korábban az volt a tárca álláspontja, hogy nem tűz ki véghatáridőt, úgyis hamarosan átáll mindenki. A jelek szerint azonban ez a helyzet trükközésre adott alkalmat.

penztargep-jo

Komoly szankcióra számíthat az a vállalkozás, amelyik szeptember elsejétől nem online pénztárgépet használ. Az átállást elmulasztó cégeket egy millió forintig terjedő mulasztási bírsággal sújtja a NAV, és az üzlethelyiségeket is lezárhatja 12 nyitvatartási napra – közölte a nemzetgazdasági tárca.

Korábban a nemzetgazdasági tárca azt nyilatkozta az onlinekassza.hu-nak, hogy nem tűznek ki végső átállási határidőt, hiszen a folyamat a végéhez közeledik. Az adóhatóság az elmúlt hónapokban azonban azt tapasztalta, hogy sokan trükköznek, hogy a lehető legkésőbb kelljen olyan pénztárgépbe ütni a bevételt, amelyik az adatokat azonnal továbbítja a NAV kockázatelemzőinek. A rendszert kijátszó vállalkozások nem veszik át a megrendelt pénztárgépet, nem fizetnek előleget, vagy a megrendelést visszamondva új forgalmazót keresnek.

Bővebben: http://www.onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/975-besokallt-az-ngm-augusztus-31-a-kasszacsere-utolso-napja

Kapcsolódó cikkeink