Átszervezések a hazai húsiparban
Átszervezi magyarországi vállalatait – a Pannon Pulyka Kft.-t és Sága Foods Zrt.-t – a tulajdonos Bernard Matthews (BM) csoport, mintegy 400 fővel csökken a két cég alkalmazotti létszáma – közölte a Sága Foods Zrt.-t csütörtökön az MTI-vel.
A tulajdonos a nyereségesen működő továbbfeldolgozást a jövő év elejétől továbbfejleszti, a veszteséges farmi állattenyésztést viszont megszünteti.
A közlemény szerint a döntés célja innovatív, hatékonyan működő, új szervezet kialakítása, amely lehetővé teszi, hogy a Sága a húsipari ágazat kiélezett versenyhelyzete és a jelenlegi gazdasági környezet ellenére is erős márkanév maradjon és megőrizze a piacvezető pozícióját.
A sárvári vágóhíd korszerűtlenné és elavulttá vált, a felújítására pedig olyan mértékű beruházásra lenne szükség, amire a Ságának nincsenek meg a forrásai. A Pannon Pulyka fokozatosan, a tervek szerint fél év alatt fejezi be a meglévő állatállomány nevelését, ezzel párhuzamosan csökken, illetve megszűnik a sárvári vágóhíd tevékenysége – derül ki a tájékoztatásból.
A Pannon Pulyka Kft. telepei viszont jó állapotban vannak, takarmánykeverő üzeme az egyik legkorszerűbb a régióban. A tulajdonos célja, hogy a telep tovább működjön, ezért a menedzsment stratégiai partnereket, illetve bérlőket, vevőket keres.
Keleti Zsolt, a Sága Foods vezérigazgatója közölte: nehéz volt döntést hozni a Sága 80 éves múltját jelentő tradicionális tevékenységek – a pulykanevelés és a vágóhídi feldolgozás – megszüntetetéséről, de a jelenlegi anyagi, technológiai és piaci környezetben csak így tudják garantálni, hogy a Sága márka fennmaradjon, a termelő üzemek tovább működjenek és fejlődjenek, a dolgozóknak pedig biztos jövőt tudjanak biztosítani. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Lidl bemutatta tizedik, jubileumi szakácskönyvét
A Lidl bemutatta 10. szakácskönyvét, amely közel 4 millió megjelent…
Tovább olvasom >Magyar női vízilabda támogatója lett a Helia-D
Együttműködési megállapodást jelentett be a Helia-D és az UVSE Vízilabda…
Tovább olvasom >Kacsából és a libából nagyjából ilyenkor esszük meg az éves mennyiséget
Hazánkban a kacsa- és a libahús fogyasztása döntően az ünnepi…
Tovább olvasom >