Átmeneti otthonból egy új élet felé

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 12. 01. 11:10

Újabb nagyszerű eredményt hozott a Habitat for Humanity „Második Esély” program: idén egy ötgyermekes héttagú család számára teremt lehetőséget, hogy megannyi átmeneti otthonban töltött év után új, független életet kezdjen saját otthonában. Napjainkban közel 50.000 családot fenyeget a hajléktalanság, mely családok számára a biztonságos és megfizethető lakhatás mindennapi problémát jelent. A Procter & Gamble munkatársai önkéntesként csatlakoztak a most novemberi munkálatokhoz, a vállalat anyagi támogatásának köszönhetően pedig egy újabb felújítás is elindulhat 2017-ben.

Procter

Budapest Főváros XV. kerületének Önkormányzata bocsátotta a program rendelkezésére azt a lakást, amelynek felújításában a P&G önkéntesei részt vesznek. A leendő lakók jelenleg a Szociális és Rehabilitációs Alapítvány „kiléptető lakásában” élnek. A munkálatokat a Habitat építésvezetőinek felügyelete alatt végzik a P&G önkéntes munkatársai, illetve a család tagjai. Így a P&G lelkes segítői is hozzájárulnak ahhoz, hogy a család jövő év elején végre új otthonába költözhessen.

A P&G és a Habitat for Humanity együttműködése globális szintű: az idei már a második év, hogy a P&G magyarországi önkéntesei egy budapesti családnak segítenek az otthonteremtésben. November 16. és 18. között a munkatársak összesen 200 órát töltöttek el az építkezésen.

Kapcsolódó cikkeink