Átfogó fizetésiterminál-megoldás elektromos járművek töltéséhez Európában

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 03. 26. 11:08

A Mastercard és a Last Mile Solutions azzal a céllal fogtak össze, hogy forradalmasítsák az elektromos járművek töltését kísérő fizetési folyamatot.

A cikk a Trade magazin 2024/4. lapszámában olvasható.

A két cég új megoldása lehetővé teszi a töltőállomások üzemeltetői számára, hogy bármilyen fizetési csatornát zökkenőmentesen integrálhassanak a már létező infrastruktúrájukba. A program célja, hogy egységesítse és leegyszerűsítse a tranzakció-feldolgozás folyamatát.

A megoldást 2024 elejétől kezdve vezetik majd be Európa-szerte, annak érdekében, hogy a töltőállomások megfelelhessenek a 2024 áprilisában hatályba lépő uniós AFIR-rendeletnek.

– Nagyon örülünk, hogy a Last Mile Solutionsszel dolgozhatunk együtt. Az elektromos mobilitás elterjedése kulcsfontosságú a fenntarthatóbb világ megteremtéséhez. Ehhez azonban mind a felhasználóknak, mind az infrastruktúra-üzemeltetőknek zökkenőmentes átállásra van szüksége, amit pont az ilyen partnerségek tudnak a legjobban elősegíteni – mondta George Simon, a Mastercard európai piacfejlesztési alelnöke. //

Kapcsolódó cikkeink