Átalakítják az állami élelmiszergazdasági intézményrendszert is

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 03. 17. 10:24

73 állami intézmény megszüntetését vizsgálja meg a kormány a bürokráciacsökkentés keretében. A megszűnő háttérintézményeket, kutatóintézeteket részben a minisztériumokba olvasztanák, jelentette be Lázár János miniszter. A Vs.hu által megszerzett előterjesztés szerint az ügyben több agrárgazdasági szervezet érintett.

A háttérintézmények felülvizsgálatát karácsony előtt rendelte el a kormány. Módosítások várhatóak az intézmények jogállását, szervezeti felépítését illetően. A Miniszterelnökségnek április 15-ig meg kell vizsgálnia a központi hivatalok működését, és összefoglaló jelentést kell készítenie, amelyben javaslatot tesz a szükséges átalakításokra.

Ha a kormány a Vs.hu által megszerzett koncepciót fogadná el, akkor júliustól az Agrárgazdasági Kutató Intézet, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ, a Haszonállat-génmegőrzési Központ, a Növényi Diverzitás Központ, a Földmérési és Távérzékelési Intézet és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal jogutódja az irányító minisztérium lehet.

2017. január 1-től jogutóddal szűnne meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.

Kapcsolódó cikkeink