Ünnepélyesen átadták az új mintaüzemet – A Kecskeméti Konzerv Kft. és partnerei is meggyőződhettek a hatalmas változásokról

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 12. 03. 13:08

Európai uniós támogatás segítségével elkészült a zöldség mintaüzem a Kecskeméti Konzerv Kft-nél. A közel egymilliárd forint összértékű beruházás az Új Széchenyi Terv GOP-1.3.1-11/A-2012-0026 számú projekt keretében befejeződött, az ünnepélyes záró rendezvényt a napokban tartották meg.

kép

A Kecskeméti Konzerv Kft. kiemelt hangsúlyt fektet a folyamatos fejlesztésre és innovatív megoldásokra, melyek elengedhetetlenek a versenyképességük megőrzéséhez, azáltal hogy a termékek gyártása a korábbinál hatékonyabban és jobb minőségben történik. A zöldség mintaüzemmel a legmagasabb
higiéniai követelményeknek is megfelelnek. A fejlesztés hozzájárul ahhoz, hogy sikeresen megőrizzék piacvezető szerepüket a magyar zöldségkonzerv gyártók között.

A zöldség mintaüzemet a meglévő régi, 3500 négyzetméteres üzem modernizálásával alakították ki, mely helyet ad a zöldborsó és a csemegekukorica feldolgozásának. A sikeresen lezárult beruházást a napokban mutatták be a projektzáró ünnepségen, melyre meghívást kaptak a mezőgazdasági nyersanyag és csomagolóanyag szállító partnereik, valamint a  finanszírozó Raifeisen Bank és a projekthez kapcsolódó pályázati procedúrát lebonyolító ECC Consulting Zrt. munkatársai.

Elsőként a társaság vezetői foglalták össze a részben pályázati pénzből megvalósult beruházás legfontosabb mérföldköveit, eredményeit, majd a vendégeket körbevezették az üzemben, hogy személyesen is lássák a modernizált üzemi környezetben folyó munkát. Megtekinthették a megújult zöldborsó előkészítő vonal technológiai részét, valamint a kialakított üzemet, az összes kapcsolódó-kiszolgáló területtel együtt, beleértve a hő központot és kompresszorházat. Végül tesztüzem közben is láthatták a vendégek a műszaki csapat szellemi és  fizikai közreműködésével létrehozott új csomagolóvonalat. A baráti hangulatú záró rendezvényen a partnerek örömmel tapasztalták a hatalmas változásokat.

Mind a vevői, mind szállítói, mind  finanszírozási oldalról a vendégek meggyőződhettek arról, hogy a Kecskeméti Konzerv Kft. komolyan elkötelezett a versenyképesség növelése iránt, a piacvezető szerep megtartását szem előtt tartva. A vezetőség végül vázolta a jövőbeni gyártási volumen elképzeléseit. Szó esett a további beruházásokról, fejlesztésekről, amelyek elsősorban a gyártott késztermékek mennyiségi növekedését célozza meg 2014-re.

A cikk .pdf formátumban innen letölthető>>

Kapcsolódó cikkeink