Átadták az Arosa Kft. új, modern húsüzemét

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 10. 07. 09:55

Az AROSA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 499.930.941 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Vidékfejlesztési Program keretében. A 999.861.892 forint összköltségvetésű beruházás keretében egy Vágó, daraboló, és előkészített hús előállító üzem létesítése valósult meg Felsőnyárádon.

A fejlesztés célja egy korszerű, a hazai és EU-s előírásoknak mindenben megfelelő modern húsüzem építése volt

Az AROSA Kft. 2019 évében kezdte meg a cégcsoport agrár portfóliójának bővítését egy 779 m2 nagyságú marhavágó, -daraboló, és előkészített hús előállító üzem létesítésével Felsőnyárádon.

A húsüzem kivitelezése sikeresen lezárult, 2022. 10. 05-én ünnepélyes átadó rendezvényen Hercsik István, az AROSA Kft. tulajdonosa ismertette a projekt főbb mérföldköveit. A rendezvényen dr. Alakszai Zoltán főispán és Riz Gábor országgyűlési képviselő mondott beszédet a térségben megvalósuló beruházások gazdaságban elért hatásairól.

A projekt része volt egy 50 kW teljesítményű komplett napelemes rendszer telepítése, melynek segítségével az üzemben az élelmiszer-feldolgozási folyamat energiaszükségletének legalább 30%-át megújuló energiaforrás hasznosításával működő technológiával tudják biztosítani.

Az üzem vágórészében naponta 10 szarvasmarhát lehet majd jó technikai és technológiai színvonalon és magas higiéniai követelményeket kielégítő módon levágni és feldolgozni. A projekt keretében 11 új munkahelyet létesített az üzem. A projekt a Széchenyi Terv program keretében valósul meg.

AROSA Kft

Kapcsolódó cikkeink